ΔΙΕΘΝΕΣ
26/12/2019 21:06 EET | Updated 26/12/2019 21:08 EET

Ρίο: Επίθεση στα γραφεία των δημιουργών του show του Netflix με τον γκέι Ιησού

Η αστυνομία της Βραζιλίας ερευνά επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό.

Youtube
«The First Temptation of Christ»

Η αστυνομία της Βραζιλίας ερευνά επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό που πραγματοποιήθηκε την Παραμονή Χριστουγέννων στα κεντρικά γραφεία της ομάδας κωμικών Porta dos Fundos, η οποία δημιούργησε το show με τίτλο «The First Temptation of Christ» σε παραγωγή Netflix που παρουσιάζει τον Ιησού ως ομοφυλόφιλο.

Τα Χριστούγεννα μια ομάδα που συνδέεται με την «οικογένεια» της ακροδεξιάς Βραζιλιάνικης Ολοκληρωμένης Δράσης (Brazilian Integralist Action), ανέλαβε την ευθύνη μέσα από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι άνδρες στο βίντεο φορούν μάσκες του σκι, αποκαλύπτουν ότι επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία των Porta dos Fundos στο Ριο Ντε Τζανέιρο, διαβάζουν μια ανακοίνωση κατά του 46λεπτου show στο Netflix, όμως δεν αποκάλυψαν τα ονόματα των ηγετών ή μελών της ομάδας. Κανένας δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό και ένας φρουρός έσβησε τη φωτιά, σύμφωνα με ανακοίνωση των Porta dos Fundos.

Στη σειρά, ο Ιησούς φέρνει στο σπίτι τον σύντροφό του Ορλάντο για να γνωρίσει την Ιερή Οικογένεια (Holy Family). Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι υπέγραψαν αίτημα ώστε να αφαιρεθεί το show από την πλατφόρμα streaming, ισχυριζόμενοι ότι προσβάλει το πνεύμα των Χριστουγέννων. 

Η αστυνομία είπε ότι η υπόθεση ερευνάται ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκρηξης. Επιπλέον, δήλωσε ότι δεν την χαρακτηρίζουν τρομοκρατική επίθεση ακόμα και δεν έχουν αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. Τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας έχει φωτογραφίες τεσσάρων ανδρών που εμπλέκονται στην επίθεση, όμως δεν γνωρίζουν τις ταυτότητές τους. 

Το Netflix δεν έχει κάνει δηλώσεις σχετικά με την επίθεση.

 

Πηγή: Reuters