Ροδος: Κύμα προσφοράς από τους ντόπιους στους τουρίστες που τους ανοίγουν ακόμη και τα σπίτια τους

Ξενοδοχεία άνοιξαν χώρους φιλοξενίας, εστιατόρια προσφέρουν φαγητό, επιχειρήσεις διαθέτουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης, εθελοντές μεριμνούν για τις ανάγκες τους.
Anadolu Agency via Getty Images

Περίπου 8.000 τουρίστες που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία που διέμεναν λόγω της πυρκαγιάς διαμένουν σε γυμναστήρια και σχολεία του νησιού ενώ άλλοι έχουν ήδη φύγει και έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους.

Για την φιλοξενία των τουριστών αυτών έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς των Ροδιτών.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος κύριος Θανάσης Βυρίνης έχουν ανοίξει όλα τα σχολεία στην πόλη της Ρόδου αλλά και σε χωριά όπως Καλυθιές, Αφάντου, Αρχάγγελος, Ιαλυσός, Κρεμαστή και έχουν μεταφερθεί εκεί πυρόπληκτοι από τις περιοχές της Νότιας Ρόδου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο κλειστό γήπεδο Βενετόκλειο φιλοξενήθηκαν περίπου 700 άτομα, στο Ροδίων Παιδεία 500 άτομα, στο Κολλέγιο Ρόδου 350 άτομα, ενώ γεμάτες είναι οι αίθουσες σχολείων και κλειστών γυμναστηρίων σε όλα τα προαναφερθέντα χωριά.

Με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών που από την πρώτη στιγμή έδωσαν το «παρών» για να βοηθήσουν στο στήσιμο αλλά και στη λειτουργία αυτών των προσωρινών κέντρων φιλοξενίας, οι ξένοι τουρίστες είχαν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Στους πυρόπληκτους παρασχέθηκαν φαγητά, φρούτα, χυμοί, νερά, όλα προσφορά συμπολιτών μας, ιδιωτών που άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους και στείλανε όσα τρόφιμα μπορούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες είναι και οι επιχειρηματίες που προσφέρουν μερίδες φαγητών στα εστιατόρια τους ενώ ξενοδοχεία έχουν φιλοξενήσει σε κλιματιζόμενες αίθουσες τους πυρόπληκτους, ενώ δεκάδες είναι και οι συμπολίτες μας που από χθες διαθέτουν τα ίδια τους τα σπίτια προκειμένου να φιλοξενήσουν, να προσφέρουν ένα μπάνιο και έναν ύπνο σε όσους το έχουν ανάγκη.

Πολλά ξενοδοχεία που λειτουργούν προσθέτουν στρώματα όπου μπορούν για να κοιμηθούν οι τουρίστες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή