Ρούλα Πισπιρίγκου: Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας

«Στον αέρα» η σημερινή απολογία της 34χρονης για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.
Eurokinissi

Νέα ημερομηνία θα οριστεί για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου αφού δεν έχει αποφανθεί ακόμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την αίτηση εξαίρεσης που υποβλήθηκε από την κατηγορούμενη σε βάρος της.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Πισπιρίγκου καθώς αίτηση εξαίρεσης κατά της 35ης ανακρίτριας, Ευγενίας Τζωρτζάτου, κατέθεσε ο συνήγορος της, Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος της 34χρονης ζήτησε νέα προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν τρεις ακόμη μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και συγκεκριμένα οι ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακοπούλου, Χαρά Σπηλιοπούλου και Αγγελική Τσιόλα.

Η κυρία Τζωρτζάτου επιφυλάχθηκε και ζήτησε από την κατηγορούμενη να συνεχιστεί η διαδικασία και να απολογηθεί σήμερα.

Τότε, ο κ. Κούγιας κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την κλήση των μαρτύρων και αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας.

Το αίτημα κρίνεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, σε περίπτωση που η κυρία Τζωρτζάτου δεν αυτοεξαιρεθεί από την ανάκριση, ενώ είναι “στον αέρα” η σημερινή απολογία της 34χρονης για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Δεν θα απολογηθεί χωρίς συμπληρωματική κατάθεση μαρτύρων

Ο κ. Κούγιας έχει ανακοινώσει πως θα ζητήσει συμπληρωματική κατάθεση μαρτύρων.

«Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συνήγορός της ο οποίος υπέβαλε και σχετικό αίτημα στην 35η τακτική ανακρίτρια που ασχολείται με την υπόθεση.

«Δημοσιοποιούμε το νέο αίτημα το οποίο έχουμε υποβάλλει, μόλις λάβαμε αντίγραφα των νέων καταθέσεων στην κα 35 η Τακτική Ανακριτή και το οποίο αναμένουμε να ικανοποιηθεί άμεσα και προ της προσδιορισμένης για αύριο απολογίας της κας κατηγορουμένης» σημείωνε ο κ. Κούγιας.

Και τόνιζε: «Δηλαδή, μετά από αυτές τις νέες καταθέσεις επισήμων ιατροδικαστικών και την αιτούμενη κατάθεση της κας Ουρανίας Δημακοπούλου, δηλαδή της Ιατροδικαστή, την οποίαν επέλεξε η Ελληνική Δικαιοσύνη για να ενεργήσει τις πραγματογνωμοσύνες σε όλους τους θανάτους που προκάλεσε ο απατεώνας ψευτογιατρός και για τις οποίες καταδικάστηκε σε 8 ισόβιες καθείρξεις, η Ελληνική Δικαιοσύνη για να κρίνει την τύχη της κας Σ.Π. θα έχει να διαλέξει μεταξύ των επισήμων ιατροδικαστικών εκθέσεων και πραγματογνωμοσυνών των κ.κ. Τσιόλα, Τσάκωνα, Δημακοπούλου, και των κ.κ. Κραββαρίτη, Μεσογίτη, Τσαντίρη (αναμένουμε άλλες 2 ιατροδικαστικές εκθέσεις άλλων 2 τακτικών ιατροδικαστών) και τις κωμικού επιστημονικού ιατροδικαστικού περιεχομένου των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, οι οποίοι από φωτογραφίες και παραπλανώντας τον επιλεγέντα από αυτούς φίλο τους παθολογοανατόμο Ευτυχιάδη, ο οποίος με την κατάθεσή του τους άδειασε για να αποφύγει τις ποινικές επιπτώσεις εις βάρος του».

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή