ΔΙΕΘΝΕΣ
13/05/2020 15:55 EEST

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Ο Τραμπ είναι ένας «τρελός», αδιαφορεί για τους θανάτους από κορονοϊό

Η Νέα Υόρκη μοιάζει με πόλη - φάντασμα και ο Λευκός Οίκος με σαιξπηρικό έργο, είπε ο Αμερικανός ηθοποιός στο BBC.

Joel C Ryan/Invision/AP

Αναφερόμενος στους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με την πανδημία, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο «τρελό», ο οποίος «δεν νοιάζεται» για το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από κορονοϊό

Γνωστός επικριτής του Τραμπ, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Newsnight» του BBC για το πώς είναι να ζει κανείς στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη, την μητρόπολη που παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, ενώ κατέθεσε και την εκτίμηση του για τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νέων θανάτων στις ΗΠΑ διπλασιάστηκε, αφού μετά την βουτιά που καταγράφηκε στον αριθμό των νέων κρουσμάτων και θανάτων επί δύο 24ωρα, ήρθε νέα μεγάλη αύξηση. Το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα ανήλθαν σε 22.802 και οι νεκροί σε 1.630, ενώ αναθεωρήθηκε επί τα χείρω ένα από τα μοντέλα για την πρόβλεψη της θνητότητας της COVID-19. Συνολικά, περισσότεροι από 82.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό

Ο Ντε Νίρο χαρακτήρισε την κατάσταση στον Λευκό Οίκο «σαιξπηρική» προσθέτοντας ότι «έχουν έναν τρελό που λέει διάφορα και οι άλλοι προσπαθούν να χορέψουν στον ρυθμό του».

«Είναι φρικτό, φρικτό. Θέλει να επανεκλεγεί, δεν νοιάζεται καν για το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν», είπε ο Ντε Νίρο.

Όταν μάλιστα, η δημοσιογράφος Έμιλι Μέιτλις, τον προκάλεσε σχολιάζοντας ότι οι οπαδοί του Τραμπ θα διαφωνούσαν με τη δήλωση του, ο ηθοποιός απάντησε «Όχι, δεν ενδιαφέρεται γι αυτούς τους ανθρώπους. Και οι άνθρωποι για τους οποίους προσποιείται ότι νοιάζεται είναι εκείνοι που περιφρονεί περισσότερο γιατί δεν θα μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο γι ’αυτούς». 

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο παραμένει σε αυτο-απομόνωση στην κατοικία του στη Νέα Υόρκη. «Είναι πάρα πολύ περίεργο το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη μοιάζει με πόλη - φάντασμα, είναι σουρεαλιστικό, όπως και άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας που όμως είναι πραγματική». 

Με πληροφορίες από την αμερικανική έκδοση της HuffPost