Ρόμπερτ Πάτινσον και Τίλντα Σουίντον στην νέα ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο

Τρία χρόνια μετά τα «Παράσιτα», ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης επιστρέφει με μία αγγλόφωνη ταινία.
Stephane Cardinale - Corbis via Getty Images

Μετά τα «Παράσιτα» που σάρωσαν σε Κάννες και Όσκαρ, ο Μπονγκ Τζουν-χο επιστρέφει με μία αγγλόφωνη ταινία, την πρώτη μετά το «Okja» (2017).

Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του επικείμενου sci-fi μυθιστορήματος του Έντουαρντ Άστον «Mickey 7» και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο στη Βρετανία με την προοπτική να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο, που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό η ταινία να κάνει πρεμιέρα στις Κάννες.

Πρωταγωνιστές είναι ο Ρόμπερτ Πάτινσον, στην πρώτη συνεργασία του με τον Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη και η Τίλντα Σουίντον που συνεργάζεται τρίτη φορά με τον Μπονγκ Τζουν-χο μετά το «Snowpiercer» και το «Okja».

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα μέλλον κατά το οποίοι οι άνθρωποι αποικίζουν μακρινούς πλανήτες και η κλωνοποίηση είναι πραγματικότητα. Αφηγείται την ιστορία του Mickey, ενός πρώην ιστορικού ο οποίος φεύγει σε μια αποστολή στον παγωμένο κόσμο του Niflheim. Ο Mickey είναι αναλώσιμος: η δουλειά του είναι να εκτελεί αποστολές αυτοκτονίας. Όταν πεθαίνει (όπως είναι προορισμένοι οι αναλώσιμοι), αναγεννάται ως κλώνος, καθώς ένα τέλειο αντίγραφό του με ανέπαφη μνήμη παίρνει τη θέση του. Από την αρχή της ιστρορίας ο Mickey έχει πεθάνει έξι φορές. Όταν χάνεται σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη αποστολή, ο Mickey 7 θεωρείται νεκρός και αντικαθίσταται από τον Mickey 8. αλλά ο Mickey 7 είναι ζωντανός και τα πράγματα περιπλέκονται όταν ένας εξωγήινος κάτοικος του Niflheim τον βοηθά να επιστρέψει στη βάση του.