Ρομπίνιο: Εννέα χρόνια στη φυλακή για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό

Ο 40χρονος πρώην αστέρας των Μίλαν και Μάντσεστερ Σίτι ζει στη Βραζιλία και αρνείται τις κατηγορίες.
via Associated Press

Δικαστήριο της Βραζιλίας επικύρωσε καταδικαστική απόφαση ιταλικού δικαστηρίου που αφορούσε υπόθεση βιασμού με κατηγορούμενο τον πρώην επιθετικό της Μίλαν και της εθνικής Βραζιλίας, Ρομπίνιο.

Σύμφωνα με την απόφαση ο άλλοτε αστέρας του ποδοσφαίρου πρέπει να εκτίσει την ποινή φυλάκισης εννέα ετών στη Βραζιλία, αναφέρει ο Guardian.

Συγκεκριμένα, τo Ανώτατο Δικαστήριο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας (STJ) έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης ισχύει και στη Βραζιλία.
Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο του Μιλάνου είχε κρίνει το 2017 τον Ρομπίνιο και άλλους πέντε Βραζιλιάνους ένοχους για τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας το 2013.

Ο 40χρονος Ρομπίνιο, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Ρόμπσον ντε Σόουζα, ζει στη Βραζιλία και αρνείται τις κατηγορίες.

Η Βραζιλία σπανίως εκδίδει πολίτες της, για αυτό τον λόγο η Ιταλία αιτήθηκε πέρυσι να εκτίσει ο Ρομπίνιο την ποινή φυλάκισής του στην πατρίδα του.

Ο δικηγόρος του Ρομπίνιο, Ζοζέ Εντουάρντο Αλκμίν, δήλωσε μετά τη δίκη ότι ο Ρομπίνιο θα παραδοθεί στις αρχές όταν ενημερωθεί επίσημα για την απόφαση. Το δικαστήριο της Βραζιλίας δεν διερεύνησε εκ νέου την καταδίκη για βιασμό, αλλά εστίασε μόνο στο αν η ποινή που επιβλήθηκε από την ιταλική δικαιοσύνη ισχύει στη Βραζιλία.

Ο Ρομπίνιο, πάντως, δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι ελπίζει πως το δικαστήριο θα εξετάσει την ουσία της υπόθεσης εκ νέου. «Καταδικάστηκα άδικα στην Ιταλία για κάτι που δεν συνέβη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλή