Σακελλαροπούλου- Χριστοδουλίδης: Εγγύηση για επίλυση του Κυπριακού η συνεργασία με την Ελλάδα

«Επίτευξη συμφωνημένης λύσης στο πλαίσιο ΟΗΕ που αποχώρηση στρατευμάτων κατοχής και εφαρμογή κοινοτικού κεκτημένου ΕΕ στην Κύπρο».
.
.
Eurokinissi

«Εγγύηση για επίλυσή του (Κυπριακού) η στενή συνεργασία με την ελληνική Δημοκρατία τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο κάτι που έχει καταστήσει τις χώρες μας εγγύηση σταθερότητας στην Ανατολική μεσόγειος. Επίτευξη συμφωνημένης λύσης στο πλαίσιο ΟΗΕ που αποχώρηση στρατευμάτων κατοχής και εφαρμογή κοινοτικού κεκτημένου ΕΕ στην Κύπρο» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Από πλευράς του ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και έχει όλα εκείνα τα κίνητρα για να οδηγήσει σε μια αμοιβαία αποδεκτή κατάσταση». Υπογράμμισε ακόμη ότι «οφείλουμε όλα τα κράτη πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με σεβασμό στους κανόνες να επιλύσουμε διαφορές, να συμπορευτούμε μαζί Ελλάδα – Κύπρος και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή μας. Είμαι εδώ για να συντονίσουμε με την ελληνική κυβέρνηση πώς θα πετύχουμε τους στόχους».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα