Σακελλαροπούλου: Θα επιδιώξω την μέγιστη δυνατή συναίνεση

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επισκέφτηκε την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Eurokinissi

«Θα επιδιώξω την μέγιστη δυνατή συναίνεση», υπογράμμισε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επισκέφτηκε την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου της ανακοίνωσε «την πανηγυρική και ευρεία εκλογή» της.

Eurokinissi

«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω. Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Η χώρα μας, ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης και σταθερότητας, πολιτισμού και δημοκρατίας στην περιοχή», είπε η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα (...), επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Διαβεβαιώνω το Κοινοβούλιο ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου», επεσήμανε επίσης η κα Σακελλαροπούλου, λέγοντας ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά της στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα σε συνεννόηση με το κοινοβούλιο, την κυβέρνηση και τα κόμματα, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Κατά τις δηλώσεις της εξήγησε επίσης πως «η χώρα μας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της θέσης αυτής αποτελεί η διασφάλιση της κυριαρχίας της και των εδαφικών της δικαιωμάτων».

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi