Σε κανονική παραγωγή το πρώτο ηλεκτρικό Jeep

Είναι το πρώτο Jeep που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Tychy στην Πολωνία
STELLANTIS
STELLANTIS
STELLANTIS

Κι ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει αυτοκίνητα προ-παραγωγής, για το λανσάρισμα του Jeep Avanger, ήρθε η στιγμή να βγουν από τη μονάδα κατασκευής τα μοντέλα που θα καταλήξουν σε αγοραστές.

Η κανονική παραγωγή ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας και είναι το πρώτο Jeep που κατασκευάζεται εκεί.

Το πρόσφατα ανακηρυχθέν «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023» στην Ευρώπη, το Avenger έχει στον βασικό εξοπλισμό συστήματα όπως το Selec-Terrain και το Hill Descent Control, ενώ με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μεγάλες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, μπορεί να κινηθεί ως γνήσιο Jeep σε κάθε έδαφος. Το Avenger εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης απόδοσης 156 ίππων που τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 400χλμ. σε μικτές συνθήκες ή 550χλμ. σε αστικές συνθήκες.

Οσον αφορά στο εργοστάσιο του Tychy, που λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 1995, έχει δυναμικό άνω των 2.000 εργαζομένων, και ξεχωρίζει για την αποδοτικότητά του, την υψηλή ποιότητα, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Η μονάδα χαρακτηρίζεται από το υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, με 99,5% στο τμήμα συγκολλήσεων και 90% στο τμήμα βαφής.

Στην Ελλάδα, οι παραγγελίες για το Jeep Avenger είναι ήδη ανοικτές, με τιμές από 27.500 ευρώ, στις οποίες έχουν υπολογιστεί όλα τα οικονομικά κίνητρα του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα