Σύλληψη ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από τουρκική περίπολο

eurokinissi

Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο. Πρόκειται για έναν υπολοχαγό και έναν οπλίτη 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ) οι οποίοι σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού έκαναν περιπολία το πρωί της Πέμπτης στις Καστανιές του Έβρου.

Οι δύο ένστολοι έκαναν περιπολία στην περιοχή, στην οριογραμμή της δασικής περιοχής Καστανιών και, όπως εκτιμάται, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της διαρκούς χιονόπτωσης αποπροσανατολίστηκαν και τελικά εντοπίστηκαν από τουρκική περίπολο.

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στην Αδριανούπολη, είναι καλά στην υγεία τους ενώ δεν έχει διατυπωθεί κάποιο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την μεταχείριση τους από την τουρκική πλευρά. Αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες, θα επιστρέψουν στη χώρα μας.

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι χειρισμοί για την επιστροφή των δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Popular in the Community