Ν. Υόρκη: Συνελήφθη άνδρας με 35 πουλιά μέσα στο τζάκετ του

Τα είχε κρύψει σε ρόλεϊ μαλλιών.
US ATTORNEY EDNY

Ένας άντρας από την Γουιάνα συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, για παράνομη εισαγωγή 35 ωδικών πτηνών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κέβιν Άντρε ΜακΚένζι, 36 ετών, τράβηξε την προσχή των τελωνειακών αρχών του αεροδρομίου και κατά τον έλεγχο που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι μέσα στο τζάκετ του είχε κρύψει σε ρόλεϊ μαλλιών, 35 σπίνους.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την παράνομη εισαγωγή και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μέχρι την ημέρα της δίκης, έναντι 25.000 δολαρίων (20.000 ευρώ).

Όπως είπε η Κάθριν ΜακΚέιμπ, από την Υπηρεσία Προστασίας Άγριας Φύσης, τα συγκεκριμένα είδη πουλιών συχνά συμμετέχουν σε διαγωνισμό τραγουδιού, στις γειτονιές του Μπρούκλιν και του Κουίνς.

«Σε τέτοιους διαγωνισμούς, που διεξάγονται συχνά σε δημόσιους χώρους όπως πάρκα, τραγουδούν δύο σπίνοι και ένας κριτής επιλέγει αυτόν με την καλύτερη φωνή», εξήγησε η Κάθριν ΜακΚέιμπ.

«Πολλοί από αυτούς που παρευρίσκονται στους διαγωνισμούς στοιχηματίζουν στα πουλιά. Μάλιστα ο σπίνος που κερδίζει μπορεί να πωληθεί για περισσότερα από 10.000 δολάρια (8.000 ευρώ). Παρά το γεγονός ότι ο σπίνος πωλείται νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, εντούτοις οι ”γνώστες” επιλέγουν αυτόν από την Γουιάνα αφού τραγουδάει καλύτερα και επομένως έχει μεγαλύτερη χρηματική αξία».

US ATTORNEY EDNY

Ο Κέβιν ΜακΚένζι υποστήριξε κατά την απολογία του ότι θα πληρωνόταν για την παράνομη εισαγωγή των πτηνών το ποσό των 3.000 δολαρίων (2.500 ευρώ). Εξήγησε μάλιστα πως 500 δολάρια πήρε πριν μπει στην πτήση για την Νέα Υόρκη και τα υπόλοιπα 2.500 θα τα παραλάμβανε κατά την παράδοση του «εμπορεύματος».

Να σημειωθεί πως εκτός από νόμιμη άδεια, για την εισαγωγή πτηνών στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαιτείται από τους ιδιοκτήτες να τα παραδώσουν στις αρχές προκειμένου να μπουν σε καραντίνα τριάντα ημερών, προς αποφυγή εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών.

Πηγή: CNN.com

Δημοφιλή