Συνέλαβαν γυναίκα με άνοια και «πανηγύριζαν» που της έσπασαν το χέρι

«Ετοιμη για το κρακ;»
sdv
sdv
Youtube

Δύο αστυνομικοί από το τμήμα του Λάβλαντ στο Κολοράντο βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία ότι έσπασαν το χέρι ηλικωμένης γυναίκας που πάσχει από άνοια, επιβραβεύοντας μάλιστα ο ένας τον άλλο, για τον τρόπο που το πέτυχαν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από κατάστημα του Wallmart, με πρωταγωνιστές τους Όστιν Χοπ και Ντάρια Τζαλάλι, οι οποίοι και προχώρησαν στην σύλληψη της 73χρονης Κάρεν Γκάρνερ.

Την Δευτέρα ο δικηγόρος της άτυχης ηλικιωμένης, ανέβασε δύο βίντεο στο Youtube, στα οποία, οι αστυνομικοί εμφανίζονται πρώτα να την συλλαμβάνουν ενώ εκείνη περπατάει αμέριμνη προς το σπίτι της και στην συνέχεια να γελάνε και να σχολιάζουν χωρίς ίχνος ντροπής τον τρόπο με τον οποίο οδήγησαν στο κέντρο κράτησης την Κάρεν Γκάρνερ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Associated Press, η 73χρονη επισκέφθηκε το πολυκατάστημα και αποχώρησε έχοντας στην κατοχή της ένα αναψυκτικό, μια σοκολάτα και απορρυπαντικό, αξίας 14 δολαρίων, χωρίς όμως να πληρώσει.

Στο βίντεο όχι μόνο φαίνεται ο Όστιν Χοπ να την πετάει στο έδαφος και να τις περνάει χειροπέδες με άγαρμπο τρόπο αλλά γελάνε μαζί της, όταν ακούγεται ο ήχος από το σπασμένο χέρι.

«Ετοιμη για το κρακ;», ακούγεται να ρωτάει ο Όστιν Χοπ την συνάδελφο του Ντάρια Τζάλι.

Τα πράγματα ξεφεύγουν πέρα από κάθε λογική στο κέντρο κράτησης με τους διαλόγους να είναι αποκαλυπτικοί.

«Πως σου φαίνεται πως πήγαν τα πράγματα;», ρώτησε η Ντάρια Τζαλάλι.

«Τέλεια. Τα σπάσαμε» απάντησε ο Όστιν Χοπ κάνοντας λογοπαίγνιο εν είδει αστεϊσμού για το σπασμένο χέρι της Κάρεν Γκάρνερ.

Στην μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος τους εμπλέκεται και ένας ακόμα αστυνομικός ο Φίλιπ Μέτζλερ. Και οι τρείς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση των δικαιωμάτων της ηλικιωμένης αλλά και για παραβίαση του νόμου των Αμερικάνων με Αναπηρίες. Επίσης η αγωγή κάνει λόγο για χρήση υπερβολικής βίας και για αμέλεια να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια αλλά και ψυχολογική υποστήριξη κατά την κράτηση της στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως υποστηρίζει η δικηγόρος της Γκάρνερ, Σάρα Σίλκε, η Κάρεν κρατήθηκε σε κελί, «μόνη, ενώ τα είχε χαμένα, κλαίγοντας για ώρες από τον πόνο», εώς ότου επικοινωνήσει με την οικογένεια της.

Μάλιστα η Σάρα Σίλκε έκανε συμπληρωματική μήνυση κατά δύο ακόμα αστυνομικών, της Αντολίνα Χιλ και Τάιλερ Μπλάκετ, για αμέλεια και αδιαφορία στην παροχή ιατρικής βοήθειας ενώ γνώριζαν ότι η ζωή της διέτρεχε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του αστυνομικού τμήματος του Λάβλαντ, οι Όστιν Χοπ, Ντάρια Τζαλάλι, Φίλιπ Μέτζλερ και Τάιλερ Μπλάκετ, βρίσκονται σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί γιατί το ίδιο δεν συνέβη και για την Αντολίνα Χιλ.

Με πληροφορίες από Insider.com

Δημοφιλή