ΔΙΕΘΝΕΣ
15/06/2020 16:13 EEST | Updated 15/06/2020 16:13 EEST

Συνετρίβη στη Βόρεια Θάλασσα αμερικανικό μαχητικό – Αγνοείται ο πιλότος

Οι ομάδες διάσωσης αναζητούν το αεροσκάφος, το οποίο πιστεύεται πως έχει συντριβεί 74 ναυτικά μίλια από την ακτή του Γιορκσάιρ.

ASSOCIATED PRESS
φωτογραφία αρχείου

Ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αγνοείται αφού το μαχητικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατέπεσε στη Βόρεια Θάλασσα κοντά στις ακτές του βόρειου Γιορκσάιρ.

Το αεροσκάφος τύπου F-15C Eagle είχε απογειωθεί, από την 48η Πτέρυγα της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας Λέικενχιθ στην κομητεία Σάφολκ της ανατολικής Αγγλίας.

Tα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει γνωστά. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι στο σκάφος επέβαινε μονάχα ένας πιλότος.

Οι ομάδες διάσωσης αναζητούν το αεροσκάφος, το οποίο πιστεύεται πως έχει συντριβεί 74 ναυτικά μίλια από την ακτή του Γιορκσάιρ.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ από το 1979.

 

«Τη στιγμή του ατυχήματος, το αεροσκάφος εκτελούσε άσκηση ρουτίνας με ένα πιλότο. Η αιτία της πτώσης καθώς και η κατάσταση του πιλότου είναι προσώρας άγνωστες» ανέφερε η Αμερικανική Αεροπορία σε ανακοίνωσή της.

Η RAF Lakenheath είναι η μεγαλύτερη βάση που λειτουργεί η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στην Αγγλία ενώ φιλοξενεί την μοναδική μαχητική πτέρυγα F-15 στην Ευρώπη. Περισσότεροι από 4.000 άνδρες και γυναίκες υπηρετούν εκεί.

Τον Οκτώβριο του 2015 ο Αμερικανός πιλότος Maj Taj Sareen πέθανε όταν το αεροσκάφος F-18 Ηornet στο οποίο επέβαινε συνετρίβη σε χωράφια κοντά στο RAF Lakenheath.

Μια μεταγενέστερη έρευνα διαπίστωσε ότι ο 34χρονος δεν ανέφερε προβλήματα με το αεροσκάφος του πριν από την απογείωση.

(Με πληροφορίες από BBC)