Συνθήκες ασφυξίας στα νοσοκομεία στην Αττική με ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με Covid-19

Έκτακτη σύσκεψη για το πώς θα βγουν οι εφημερίες τα προσεχή 24ωρα.
Getty
Getty
Getty

Υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης λειτουργούν τα νοσοκομεία στην Αττική εξαιτίας της συνεχούς αύξηση των εισαγωγών ασθενών με Covdi-19, γεγονός που απαιτεί ελιγμούς και κινήσεις που θα οδηγήσουν έστω και σε μερική αποσυμπίεση.

Μόνο χθες έγιναν 220 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στο λεκανοπέδιο ενώ άλλες 150 έγιναν σε νοσοκομεία στην περιφέρεια. Ο αριθμός των ασθενών ανά τη χώρα που νοσηλεύονται διασωληνεμώνοι σε ΜΕΘ ανέρχονται πλέον σε 371 και δεν αποκλείεται σήμερα να έχει αυξηθεί η δε πληρότητα σε αυτές έχει ξεπεράσει το 90% και υπάρχουν νοσοκομεία στην Αττική που μπορεί να έχουν και μία μόνο διαθέσιμη κλίνη στην εντατική.

Προβλήματα όμως δεν υπάρχουν μόνο στην κάλυψη των αναγκών στις συγκεκριμένες μονάδες αλλά και σε απλές κλίνες αφού και ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές μονάδες Covid-19 φτάνουν, ή πλέον ξεπερνούν τους 1.900.

Υπό αυτό το πρίσμα συνεκλήθη εκτάκτως η επιτροπή επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στα νοσοκομεία, κυρίως της Αττικής αλλά και της περιφέρειας να ανταποκριθούν στις εφημερίες τους. Προτεραιότητα ο έλεγχος και ο καλύτερος συντονισμός των σημερινών εφημεριών στην Αττική και όπως αναφέρει η ΕΡΤ για αυτόν τον λόγο γίνεται και ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Κατά πληροφορίες αποφασίστηκε να υπάρξει παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ για τις προσεχείς ημέρες ενώ υπήρχαν και σκέψεις και για κατ′ εξαίρεση εντός του Σαββατοκύριακου έκδοση εξιτηρίων ασθενών

Στη σύσκεψη με επικεφαλής τον ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, παρίστατο ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η Υπεύθυνη Συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ Ιατρός Αναστασία Ζυγούρα.

Σημειώνεται πως τα ενεργά κρούσματα ξεπέρασαν τις 12.000 σε όλη τη χώρα, με την Αττική να εμφανίζει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται Πειραιάς και δυτικός τομέας.

Δημοφιλή