ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/09/2020 18:02 EEST

ΣΥΡΙΖΑ: Λάθος το αίτημα της κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ να μεσολαβήσει για αποχώρηση του Ορουτς Ρέις

Ο κ.Κατρούγκαλος επισημαίνει την διαχρονικά ουδέτερη στάση της Συμμαχίας στα ελληνοτουρκικά

ASSOCIATED PRESS

Λάθος, που οφείλει να αναγνωρίσει η κυβέρνηση, αποτελεί το αίτημα στο ΝΑΤΟ να μεσολαβήσει για να αποχωρήσει το Orus Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αυτό υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος υπενθυμίζοντας την διαχρονική  ουδέτερη στάση εκ μέρους της Συμμαχίας όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές διαφορές. Υπενυθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος παραδέχθηκε σήμερα ότι εκείνος ζήτησε από το ΝΑΤΟ να μεσολαβήσει, με αποτέλεσμα το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει αλληλογραφία και να δηλώσει ο γραμματέας του ότι ξεκίνησε ελληνοτουρκικός διάλογος. Αυτό υποχρεώθηκε να το διαψεύσει η ελληνική κυβέρνηση προκαλώντας δυσμενείς εντυπώσεις στο ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ έχει παράδοση δεκαετιών ”ίσων αποστάσεων”, στην πραγματικότητα έμμεσης στήριξης των τουρκικών θέσεων σε βάρος της Ελλάδας. Παρόλα αυτά με διαρροές ο ΥΠΑΜ σήμερα παραδέχθηκε με υπερηφάνεια ότι ζήτησε μεσολάβηση του ΓΓ ΝΑΤΟ για να αποχωρήσει το Oruc Reis», αναφέρει ο Γ. Κατρούγκαλος και αναρτάται: «Ποια περίμενε ότι θα είναι η πρόταση του κ Στόλτενμπεργκ;».

«Η κυβέρνηση πρέπει να πει την αλήθεια και να αναγνωρίσει το λάθος της, που εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, τουλάχιστον να καταλάβει ότι η επικοινωνιακή διαχείριση την εκθέτει ακόμα περισσότερο«, καταλήγει σε ανάρτησή του ο πρ. υπουργός Εξωτερικών.