ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να καλύπτει τη φασιστική βία

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να καλύπτει τη φασιστική βία
Eurokinissi

«Η χτεσινή φασιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη και ο τραυματισμός πολίτη που πήγαινε σε εκδήλωση της εφημερίδας ”Εποχή” από κοντάρι σημαίας, είναι άλλο ένα αποκρουστικό περιστατικό ακροδεξιάς βίας, που προσβάλλει τις δημοκρατικές αξίες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Το περιστατικό που προκάλεσε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά σε καταγγελία ατόμου ότι δέχθηκε επίθεση από ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Επρόκειτο πιθανότατα για άτομο το οποίο θέλησε να παρακολουθήσει την εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» και, όπως κατήγγειλε, προπηλακίστηκε και δέχθηκε επίθεση με κοντάρι. Για το περιστατικό αυτό η αστυνομία προέβη στην προσαγωγή ύποπτου ατόμου

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα: «Οι επιθέσεις αυτές τρέφονται από τον εθνικιστικό και διχαστικό λόγο που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση και νομιμοποιούνται πολιτικά από τη συνολική της στάση. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται και να σιωπά. Πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να σταματήσει να καλύπτει τη φασιστική βία».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή