ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή για την εκλογή ηγεσίας

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.
.
.
Eurokinissi

Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για το θέμα της εκλογής νέας ηγεσίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου είναι ήδη υποψήφιοι. Την υποψηφιότητά του στην στην εκλογική διαδικασία κατέθεσε και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Στέφανος Τζουμάκας. Επίσημα την υποψηφιότητά του κατέθεσε και ο Νίκος Παππάς.

Ο Παύλος Πολάκης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος μόνο αν αλλάξει η διαδικασία: «Για μένα παρουσιάζεται ως μονόδρομος η σύγκληση ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο οποίο θα εκτεθούν όλες οι απόψεις και θα ληφθούν οι συλλογικές αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος. Εννοείται ότι το Συνέδριο θα εκλέξει νέα Κ.Ε., νέα Π.Γ και νέο Γραμματέα και θα δρομολογήσει τη διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου από τη βάση. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε το αντίστροφο, δηλαδή πρώτα να εκλέξουμε το πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος και μετά να αποφασίσουμε το πολιτικό πλαίσιο που αυτός ή αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει και να υπηρετήσει. Εάν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και βέβαια υπάρξει απόφαση του συνεδρίου που να περιλαμβάνει τους άξονες τους οποίους ανέπτυξα παραπάνω, τότε ναι είναι ανοιχτό για εμένα να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος. Ζητώ συγγνώμη από αμέτρητα στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που καθ΄ όλο το τελευταίο διάστημα με παρακινούσαν να θέσω υποψηφιότητα, ανεξαρτήτως διαδικασίας και σε κάθε περίπτωση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχω μάθει να πορεύομαι αντίθετα από τη συνείδηση και τις απόψεις μου και για αυτό δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος σε μια fast track διαδικασία, η οποία δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Στη συνεδρίαση αναμενόταν να γίνει και μία πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, να συζητηθούν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους. Δεν παραβρίσκεται ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

«Η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου εκφράζει τη βούληση για επανίδρυση του χώρου μας», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ενώ την ανάγκη κατάθεσης κυβερνητικής πρότασης τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει κομμάτι της αριστεράς, προσθέτοντας πως στην εκλογές «είχαμε μια θολή ταυτότητα». Υποστηρίζεται από τους Δ. Βίτσα, Γ. Σταθάκη, Χ. Μαμουλάκη, Ν. Φίλη, Θ. Δρίτσα, Θ. Παπαχριστόπουλο και Αν. Ξανθό.

Δημοφιλή