Σεβασμό στον νεκρό Βασίλη Μάγγο ζητά ο Τσίπρας - Επικρίσεις για Χρυσοχοϊδη

Τον κατηγορεί πως έσπευσε να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα.
Pacific Press via Getty Images

Παρέμβαση στην υπόθεση με τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας σεβασμό στο νεκρό και επικρίνοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις δηλώσεις του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο Faecebook υπογραμμίσει ότι πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του νεαρού που είχε ξυλοκοπηθεί από αστυνομικούς προ ολίγων εβδομάδων και τονίζει: «Όλοι οφείλουν να τα σέβονται. Και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός που έσπευσε χθες να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς να βρει δυο λόγια να πει για την πρωτοφανή αστυνομική βία, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός νεαρού παιδιού.

Όλοι οφείλουν να τα σέβονται. Και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός που έσπευσε χθες να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς να βρει δυο λόγια να πει για την πρωτοφανή αστυνομική βία, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί.

Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη. Αυτά επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη ενός νέου παιδιού που έφυγε άδικα, αλλά και στην οικογένεια του που θρηνεί. Και σίγουρα, όχι σκιές, αναπάντητα ερωτήματα, ατιμωρησία και ύποπτες ενέργειες στη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου του Βασίλη Μάγγου.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους».

Δημοφιλή