Σινέντ Ο' Κόνορ: Λιμοκτονώ, δεν έχω να φάω λόγω αγοραφοβίας - Η δραματική έκκληση

Και το μήνυμα μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος της στα social media ότι «τώρα όλα είναι καλά».
18 Ιανουαρίου 2020, στην Ιταλία
18 Ιανουαρίου 2020, στην Ιταλία
NurPhoto via Getty Images

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια, Σινέντ Ο′ Κόνορ απηύθυνε τις προηγούμενες ημέρες δραματική έκκληση μέσω twitter αποκαλύπτοντας ότι λιμοκτονεί, καθώς εξαιτίας της αγοραφοβίας της, δεν μπορεί να πάει στα καταστήματα και να αγοράσει τρόφιμα.

Εξηγώντας ότι η διαταραχή άγχους από την οποία υποφέρει την κρατά εγκλωβισμένη στο σπίτι, η Ο′ Κόνορ έγραψε ότι αυτό το τραύμα την έχει παραλύσει και πως τον τελευταίο καιρό λιμοκτονεί, δεν τρώει τίποτα.

«Αυτή τη στιγμή μένω σε ένα απομονωμένο μέρος τη χώρας οπότε το delivery δεν υπάρχει ως επιλογή. Γι΄ αυτό ρώτησα εάν έχει κανείς κάποια πληροφορία για αποστολή γευμάτων σε ανθρώπους με θέματα ψυχικής υγείας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν».

Λίγο αργότερα, η Σινέντ Ο′ Κόνορ διαβεβαίωσε τους θαυμαστές της με νέο μήνυμα στο twitter ότι είναι καλά.

«Όλα καλά τώρα. Βρήκα υπηρεσία παράδοσης φαγητού. Είμαι πλήρης και χαρούμενη», έγραψε, ενώ την κατάσταση της επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της στη βρετανική Metro: «Η Σινέντ ήταν χαρούμενη και πολύ καλά το απόγευμα που μιλήσαμε».

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός έγινε ευρύτερα γνωστή τη δεκαετία του 1990 με το άλμπουμ της «The Lion and the Cobra» και ειδικά το τραγούδι «Nothing Compares 2 U», διασκευή του ομότιτλου τραγουδιού του Πρινς.

Το σινγκλ κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες για βραβείο Grammy συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Άλμπουμ και Καλύτερου Τραγουδιού. Για έντεκα εβδομάδες βρισκόταν στην πρώτη θέση στην Ιρλανδία όπως και στη Γερμανία. Το βίντεο του Nothing Compares 2U κέρδισε το βραβείο MTV για το Βίντεο της Χρονιάς και η Σινέντ ονομάστηκε Καλλιτέχνης της Χρονιάς το 1991.

Όμως τα χρόνια μετά την επιτυχία, το κορίτσι με το ξυρισμένο κεφάλι και την θαυμάσια φωνή, άρχισε να απασχολεί τον Τύπο όχι για τη μουσική της, αλλά για τις δηλώσεις και τις δημόσιες εμφανίσεις της.

Τον Οκτώβριο του 1992 είχε σκίσει φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου στην εκπομπή Saturday Night Live διαμαρτυρόμενη, όπως είχε πει, για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς.

Το 2017 εξομολογήθηκε στο facebook ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας, ωστόσο ήταν ήδη γνωστό ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα που την ανάγκασαν να ακυρώσει εμφανίσεις της. Ήταν η χρονιά που αποκάλυψε ότι ήταν υπέστη χρόνια σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης στα χέρια της μητέρας της.

Andrew Chin via Getty Images

Το 2018 ανακοίνωσε μέσω twitter ότι ασπάστηκε το Ισλάμ, ότι άλλαξε το όνομα της και πλέον ονομάζεται Σουχάντα, όπως και την εμφάνιση της φορώντας χιτζάμπ.

Με πληροφορίες από Metro.co.uk