ΔΙΕΘΝΕΣ
26/10/2018 09:47 EEST | Updated 26/10/2018 09:49 EEST

Την αναγνωρίζετε; Είναι η Σινέντ Ο' Κόνορ που πρόσφατα ασπάστηκε το Ισλάμ

People

Η Σινέντ Ο′ Κόνορ, η διάσημη τραγουδίστρια που μεσουράνησε στα 90′s και αγαπήθηκε μεταξύ άλλων για το τραγούδι της «Nothing compares 2 U» ασπάστηκε το Ισλάμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού πρακτορείου BBC.

Το νέο της όνομα είναι «Σουχάντα», όπως η ίδια ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter. Στην ίδια ανάρτηση ευχαρίστησε όλους τους Μουσουλμάνους για τη στήριξη που της παρείχαν στην απόφαση αυτή.

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η κίνησή της αυτή ήταν το φυσικό επακόλουθο έπειτα από ένα ώριμο θεολογικό ταξίδι», ενώ ανάρτησε βίντεο στο οποίο ψέλνει τον Ισλαμικό ύμνο που λέγεται Αχντάν και μάλιστα ζητά συγγνώμη για την πρόφορά της. Υπόσχεται ωστόσο πως θα κάνει πολλές πρόβες για να βελτιωθεί.

Την Πέμπτη, ο ιμάμης Shaykh Dr Umar al-Qadri κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο το οποίο παρουσίαζε τη γνωστή τραγουδίστρια να ψέλνει τον μουσουλμανικό ύμνο της πίστης.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ο′ Κόνορ αποφασίζει να αλλάξει το όνομά της. Την περασμένη χρονιά το έκανε «Μάγντα Ντέιβιτ».

Τη δεκαετία του ’90 στην ίδια ασκήθηκε σκληρή κριτική έπειτα από την  χειροτονία της ως ιερέα παρόλο που ήταν γυναίκα με Ρωμαιοκαθολικό υπόβαθρο. Η Καθολική Εκκλησία, η οποία δεν επιτρέπει στις γυναίκες να γίνουν ιερείς, δεν αναγνώρισε την τελετή.

Η μουσικός και μητέρα τεσσάρων παιδιών, προκάλεσε ανησυχίες για απόπειρα αυτοκτονίας, όταν έγραψε το 2015, στον λογαριασμό της στο facebook: «Οι τελευταίες δύο νύχτες με αποτελείωσαν. Έχω πάρει υπερβολική δόση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κερδίσω το σεβασμό. Δεν είμαι στο σπίτι μου, είμαι σε ένα ξενοδοχείο κάπου στην Ιρλανδία, με άλλο όνομα. Αν δεν έκανα αυτή την ανάρτηση, τα παιδιά μου και η οικογένειά μου δεν θα το μάθαιναν. Θα μπορούσα να ήμουν νεκρή εδώ για εβδομάδες και κανείς να μην το μάθει. Είμαι τόσο φρικτή μητέρα και άτομο, που έχω μείνει μόνη μου».

Το μήνυμα τότε είχε προκαλέσει πανικό στους θαυμαστές της. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές και αστυνομικοί έσπευσαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ περισσότερα από χίλια μηνύματα συμπαράστασης γράφτηκαν κάτω από την ανάρτησή της μέσα σε λίγη ώρα.