Σκάλα του Μιλάνο: Ανοίγει τη σεζόν στις 4 Σεπτεμβρίου - Παραστάσεις και στην πολύπαθη Λομβαρδία

Το άνοιγμα του ίδιου του θεάτρου, στο Μιλάνο, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν.
Alessandro Garofalo / Reuters

Η σεζόν στη Σκάλα του Μιλάνου θα ξεκινήσει στις 4 Σεπτεμβρίου έπειτα από μήνες σιωπής λόγω πανδημίας, ανακοίνωσε ο διευθυντής της, Ντομινίκ Μάιερ.

Η σεζόν θα ανοίξει με το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι, που θα παιχθεί στο Ντουόμο του Μιλάνο, τον διάσημο καθεδρικό της οικονομικής πρωτεύουσας της Ιταλίας και στη συνέχεια η παράσταση θα μεταφερθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο Μπέργκαμο και στις 9 του ίδιου μήνα στην Μπρέσια, σε μία κίνηση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την πανδημία.

Η παράσταση, που θα είναι αφιερωμένη στα θύματα του κορονοϊού, θα παρουσιαστεί στις δύο πόλεις της Λομβαρδίας, στην περιφέρεια που με 17.000 θύματα καταγράφει το 50% των νεκρών από Covid-19 και το 40% των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στη χώρα.

Τις τρεις παραστάσεις θα διευθύνει ο διευθυντής ορχήστρας Ρικάρντο Σεγί.

Ο Ντομινίκ Μάιερ, που διορίστηκε πέρυσι στη Σκάλα, μετά από μία δεκαετία στο «τιμόνι» της Όπερας της Βιένης, επιβεβαίωσε πως το θέατρο προβλέπει μια απώλεια 23 εκατομμυρίων ευρώ από έσοδα εισιτηρίων λόγω της ακύρωσης περίπου 150 παραστάσεων.

Διαβεβαίωσε ωστόσο πως δεν θα υπάρξει καμία ‘τρύπα’ στα οικονομικά της Λα Σκάλα «τόσο επειδή έχουμε λάβει βοήθεια από χορηγούς, όσο και λόγω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων», όπως διευκρίνισε.

Flavio Lo Scalzo / Reuters

Το άνοιγμα του ίδιου του θεάτρου, στο Μιλάνο, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν.

Η Σκάλα προβλέπει προσώρας περιορισμούς έως τα τέλη Οκτωβρίου -για παράδειγμα, οι όπερες του Τζουζέπε Βέρντι Τραβιάτα και Αΐντα, θα παρουσιαστούν υπό τη μορφή κονσέρτου. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν κανονικά τον Νοέμβριο.

Μεταξύ των πολυαναμενόμενων παραγωγών είναι και το ρεσιτάλ του διάσημου μουσικού και διευθυντή ορχήστρας Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ που θα δοθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από Washington Post

|

Δημοφιλή