Σκάλα του Μιλάνο «Για να ξαναδούμε τα αστέρια»: Τηλεοπτικά η έναρξη της σεζόν

Πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ακυρώνεται η εναρκτήρια παράσταση.
Vittorio Zunino Celotto via Getty Images

Η Σκάλα του Μιλάνο εγκαινίασε την νέα περίοδο με ένα θέαμα από άριες και μπαλέτο που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, καθώς η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε την διάσημη όπερα της Ιταλίας να ακυρώσει την παραδοσιακή της παράσταση για τη νέα σεζόν για πρώτη φορά μετά τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ορχήστρα με μάσκες παιάνισε τον εθνικό ύμνο σε μια άδεια αίθουσα, η οποία άλλοτε ήταν κατάμεστη από την πολιτική, επιχειρηματική και καλλιτεχνική ελίτ της Ιταλίας για μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις του πολιτιστικού ημερολογίου του Μιλάνου.

Οι διοργανωτές ονόμασαν το θέαμα «A riveder le stelle» (για να ξαναδούμε τα αστέρια), αναφορά στην τελευταία φράση στην ”Κόλαση” του Δάντη Αλιγκέρι, σηματοδοτώντας την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί σύντομα η πανδημία που έχει γονατίσει την Ευρώπη.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία, αλλά ελπίζω να μην επαναληφθεί», δήλωσε ο διευθυντής ορχήστρας Ρικάρντο Σεγί.

Η Ιταλία έκλεισε τα θέατρά της και τις αίθουσες συναυλιών τον Οκτώβριο για να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τα περιοριστικά μέτρα να παραμένουν σε ισχύ και μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Ορισμένα δρώμενα μεταδόθηκαν απευθείας, ενώ άλλα είχαν βιντεοσκοπηθεί εκ των προτέρων. Στην παρουσίαση αυτή μετείχε με ένα σόλο ο διάσημος χορευτής μπαλέτου Ρομπέρτο Μπόλε.

Καθώς η περιοχή της Λομβαρδίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μιλάνο, βρίσκεται μεταξύ αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό στην Ευρώπη και εξακολουθεί να καταγράφει χιλιάδες νέα κρούσματα ημερησίως, ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το πρόγραμμα της διάσημης όπερας για τη νέα σεζόν.

Τον Οκτώβριο δεκάδες ερμηνευτές και μουσικοί της Σκάλας του Μιλάνου διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, αναγκάζοντας όλα τα μέλη της χορωδίας να τεθούν σε καραντίνα μαζί με τα μέλη της ορχήστρας.

Δημοφιλή