Σκάνδαλο στην Ιταλία με το νέο λογότυπο της Spezia Calcio

Το νέο λογότυπο της ομάδας απεικονίζει έναν αετό με θέα τα γράμματα S και C της Spezia Calcio.
.
.
SPEZIA CALCIO

«Αγκυροβολημένο στο παρελθόν, πλέοντας προς το μέλλον...». Αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο ο ιταλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος Spezia Calcio συνοδεύει την παρουσίαση του νέου λογότυπου του, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Μόνο που, σύμφωνα με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το παρελθόν και το μέλλον που τονίζονται με αυτόν τον τρόπο φαίνονται πολύ σκοτεινά.

Αρκετοί Ιταλοί έχουν αντιδράσει με το νέο λογότυπο της ομάδας που απεικονίζει έναν αετό με θέα τα γράμματα S και C της Spezia Calcio καθώς έχει αρκετές ομοιότητες με τη νεοφασιστική εικονογραφία.

«Το νέο λογότυπο της Σπέτσια φαίνεται λίγο υπερβολικό... θα πούμε Ναζί», λέει ένας χρήστης του Twitter.

Η Spezia Calcio υποβιβάστηκε από τη Serie A στη Serie B στο τέλος της περασμένης σεζόν. Ο σύλλογος της περιφέρειας της Λιγουρίας ισχυρίστηκε ότι σχεδίασε ένα λογότυπο «για το οποίο όλοι οι οπαδοί θα μπορούσαν να είναι περήφανοι».

Αλλά όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι αντιδράσεις ήταν πολύ λιγότερο επαινετικές. «Φρικτό», «μοιάζει με νεοναζιστικό σύμβολο», «είναι προσβολή στην ιστορία της πόλης μας», έγραψαν οπαδοί της ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα του συλλόγου.

Δημοφιλή