ΔΙΕΘΝΕΣ
16/06/2020 16:05 EEST | Updated 16/06/2020 16:59 EEST

Σκοτώθηκε το παιδί θαύμα της ολυμπιακής αναρρίχησης - Επεσε από γκρεμό 150 μέτρων

Η γαλλική ομοσπονδία αναρρίχησης εκφράζει «τεράστια θλίψη».

Marco Kost via Getty Images

Η έφηβη Γαλλίδα ορειβάτης, Λους Ντουαντέ, το ανερχόμενο αστέρι της ολυμπιακής αναρρίχησης της χώρας της, βρήκε τραγικό θάνατο την Κυριακή, όταν έπεσε από γκρεμό 150 μέτρων, στις Γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας της και της Γαλλικής Ορειβατικής Ομοσπονδίας (FFME).

Η 16χρονη πρωταθλήτρια στους αγώνες εφήβων έπεσε από ύψος 150 μέτρων ενώ εκείνη και μια ομάδα φίλων τους περνούσαν από ένα δύσκολο μονοπάτι, ανεπαρκώς εξοπλισμένοι. 

H ίδια κατευθυνόταν σε ένα ανεξερεύνητο τμήμα του γκρεμού, κοντά στην Γκρενόμπλ, όταν γλίστρησε και έπεσε. Η σορός της ανασύρθηκε από ομάδα διάσωσης ενώ ήδη διεξάγεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της. 

View this post on Instagram

Accalmie. 🌊

A post shared by luce (@luce_douady) on

«Η Λους ήταν μια πολλά υποσχόμενη νεαρή αθλήτρια στη γαλλική ομάδα αναρρίχησης. Λαμπρή στους αγώνες» ανέφερε στην ιστοσελίδα της η FFME, συμπληρώνοντας: «Τα φρικτά αυτά νέα έπληξαν τους συναθλητές, τους προπονητές και την ομάδα της σκληρά. Όμως τώρα θρηνεί ολόκληρη η ομοσπονδία».

Η Ντουαντί θεωρούνταν ένα από τα αστέρια που θα ξεχώριζαν στους Ολυμπιακούς του 2021 στο Τόκιο, αφού οι φετινοί ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού. 

Η γαλλική Ορειβατική Ομοσπονδία αναφέρθηκε στα αθλητικά επιτεύγματά της - όπως την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Νέων, το 2019 στην Ιταλία και την πέμπτη θέση στην πρώτη της εμφάνιση στη μεγαλύτερη κατηγορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης στο Βέιλ του Κολοράντο, επίσης πέρυσι.

 

Πηγή: Guardian