Σοφία Νικολάου: Αθωωτικό το πόρισμα 169 σελίδων του ΣΔΟΕ - Στον εισαγγελέα τα στοιχεία

Σε μηνύσεις κατά υπαλλήλων των ΣΔΟΕ που έκαναν τη διαρροή, προχωράει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Αθωωτικό είναι το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την υποψήφια βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Νικολάου.

Στις 169 σελίδες που έχει συντάξει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, αθωώνει την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου.

Το πόρισμα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν την περίοδο της πανδημίας, καθώς και το κρίσιμο έγγραφο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, που προέβη σε πλήρη έλεγχο, καταλήγοντας ότι όλες οι συμβάσεις είναι απολύτως νόμιμες.

Από την μεριά του και το Ελεγκτικό Συνεδρίο βρήκε καθ όλα νόμιμες τις συμβάσεις.

Από το συγκεκριμένο πόρισμα απομονώθηκαν και δημοσιεύτηκαν 4 - 5 συμβάσεις, οι οποίες εμφανίζουν μια ασάφεια ως προς τις τιμές του υγειονομικού υλικού που πήρε μετά από διαγωνισμούς η Γενική Γραμματεία.

Η κ. Νικολάου, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητεί την αποπομπή της από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Εύβοια, θα καταθέσει μηνύσεις κατά υπαλλήλων των ΣΔΟΕ που έκαναν τη διαρροή.

Για τους υπαλλήλους υπάρχει ήδη ποινική δικογραφία που συνέταξε ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρ. Μπαρδάκης. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι σήμερα μία υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία.

Δημοφιλή