Κυβέρνηση: Δεν είμαστε αρνητικοί σε ντιμπέιτ Μητσοτάκη-Τσίπρα

Ορατό το ενδεχόμενο μίας τηλεμαχίας μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΑΘΗΝΑ-Είσοδος των πολιτικών αρχηγών για το ντιμπέιτ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Είσοδος των πολιτικών αρχηγών για το ντιμπέιτ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Eurokinissi

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ένα από τα ζητούμενα πάντοτε διαβούλευσης ανάμεσα στα επιτελεία των κομμάτων είναι και ο πολιτικός διάλογος, ντιμπέιτ ή τηλεμαχία κατά το ελληνικότερον, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως μεταξύ των δύο κομμάτων που προηγούνται. Φαντάζομαι ότι αυτό γινόταν σε όλες τις προεκλογικές αναμετρήσεις, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αναμέτρησης. Όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος θα μπορούμε να τα δούμε όλα αυτά πολύ πιο συγκεκριμένα. Να προσθέσω όμως ότι είχαμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια αυτής της κυβερνητικής θητείας, οι Έλληνες πολίτες να δουν αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις, συζητήσεις, διαλόγους, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ελληνικό κοινοβούλιο, τόσες όσες –αν θυμάμαι καλά- δεν έχουν ξαναπαρατηρηθεί σε άλλες κυβερνητικές θητείες», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ και σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση είναι αρνητική στη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, η ξεκάθαρη απάντηση του κ. Οικονόμου ήταν: «Όχι βέβαια», αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μία τηλεμαχία.

υζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου
υζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου
Eurokinissi

2019: Ματαίωση του ντιμπέιτ την τελευταία στιγμή

Στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και ενώ είχε συμφωνηθεί καταρχήν να γίνει ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου 2019, τελικά η τηλεμαχία ματαιώθηκε καθώς προέκυψε έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ την προηγούμενη ημέρα (30 Ιουνίου) με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει τότε η Κουμουνδούρου με την Πειραιώς και να μη βρεθεί κοινός τόπος για χρονική μετάθεση.

Ως αποτέλεσμα αντηλλάγησαν αιχμές μεταξύ της ΝΔ, που επέρριψε στην τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη, αλλά το ντιμπέιτ δεν έγινε ποτέ...

«Ο Κώστας Καραμανλής στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής προσπάθειας»

Σχετικά με την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδρομής του Κώστα Καραμανλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πρώην πρωθυπουργός «θα είναι στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μας προσπάθειας για την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία της χώρας και της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση του τόπου.»

Δημοφιλή