Κιβωτός του Κόσμου: “Προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς” οι καταγγελίες. Το υπόμνημά του π.Αντώνιου

Θεωρείται ύποπτος για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Για προφανείς σκοπιμότητες και ψευδείς καταγγελίες κάνει λόγο στο υπόμνημα εγγράφων εξηγήσεων που παρέδωσε μέσω των συνηγόρων του στις δικαστικές αρχές ο πατήρ Αντώνιος, που είχε κληθεί ως ύποπτος για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή μετά τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου.

“Προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες” οι καταγγελίες

Ο ιερέας αναφέρεται εκτενώς στα 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου και χαρακτηρίζει τις δυο καταγγελίες σε βάρος του «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες, με τη δεύτερη να «αντιγράφει» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης».

«Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους» αναφέρει ο πατέρας Αντώνιος και καταφέρεται σε βάρος του 19χρονου που τον κατήγγειλε πρώτος.

«Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών. Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ» λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, καταγγέλλει ξυλοδαρμούς σε βάρος όσων παιδιών τοποθετήθηκαν υπέρ του. «Παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν. Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της» επισημαίνεται στο υπόμνημα του πατήρ Αντώνιου.

Το πολυσέλιδο υπόμνημα κατατέθηκε δια των συνηγόρων του Γ. Κώτσου, Θρ. Κονταξή και Τ. Τριανταφύλλου στην Εισαγγελία Ανηλίκων, προκειμένου να αντικρούσει τις καταθέσεις για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών συνεργατών του σε βάρος άλλων παιδιών.