Ο Σον Πεν έφυγε από την Ουκρανία περπατώντας μέχρι τα πολωνικά σύνορα

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός βρισκόταν στη χώρα και εργαζόταν σε ένα ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή.
Johanna Geron via Reuters

Ο Σον Πεν είπε ότι τη Δευτέρα (28/2) ότι είχε δραπετεύσει με τα πόδια από την Ουκρανία.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα κάνοντας ένα ντοκιμαντέρ για την εισβολή της Ρωσίας, είπε ότι αυτός και δύο συνάδελφοί του εγκαταλείψαν το αυτοκίνητό τους στην άκρη του δρόμου και περπάτησαν αρκετά χιλιόμετρα μέχρι τα πολωνικά σύνορα.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο ηθοποιός δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία περπατάει κρατώντας στο χέρι και στους ώμους τις αποσκευές του. Στη λεζάντα γράφει: «Εγώ και δύο συνάδερφοι περπατήσαμε χιλιόμετρα μέχρι τα πολωνικά σύνορα αφού εγκαταλείψαμε το αμάξι στην πλευρά του δρόμου. Σχεδόν όλα τα αμάξια σε αυτή τη φωτογραφία «κουβαλούν» μόνο γυναίκες και παιδιά, τα περισσότερα χωρίς κάποιο ίχνος αποσκευής και το μόνο που έχει αξία (για εκείνους) είναι το αμάξι τους».

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία προς άλλες γειτονικές χώρες. Τουλάχιστον 280.000 έχουν εισέλθει στην Πολωνία, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Οι Ουκρανοί άνδρες ηλικίας 18-60 ετών πρέπει να παραμείνουν για να πολεμήσουν.

Myself & two colleagues walked miles to the Polish border after abandoning our car on the side of the road. Almost all the cars in this photo carry women & children only, most without any sign of luggage, and a car their only possession of value. pic.twitter.com/XSwCDgYVSH

— Sean Penn (@SeanPenn) February 28, 2022

Μερικές μέρες νωρίτερα, ο Πεν εθεάθη σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο και συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιρίνα Βίρεστσουκ, καθώς και με μέλη του στρατού και δημοσιογράφους.

«Ο Σον Πεν δείχνει το θάρρος που λείπει από πολλούς άλλους, ιδιαίτερα από τους δυτικούς πολιτικούς», έγραψε στο Facebook η ουκρανική προεδρία. «Ο σκηνοθέτης ήρθε ειδικά στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας».

Ο Πεν έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς ανθρωπιστικές και αντιπολεμικές προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια.

Δημοφιλή