Ο Σον Πεν στην Ουκρανία: Γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή

«Επιδεικνύει το θάρρος που λείπει από πολλούς άλλους, ιδιαίτερα πολιτικούς της Δύσης», ανέφερε το Γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας.
Ο Σον Πεν στις 18 Νοεμβρίου 2021, στην πρώτη γραμμή του ουκρανικού στρατού στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. (Ukrainian Joint Forces Operation Press Service via AP)
Ο Σον Πεν στις 18 Νοεμβρίου 2021, στην πρώτη γραμμή του ουκρανικού στρατού στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. (Ukrainian Joint Forces Operation Press Service via AP)
via Associated Press

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Σον Πεν γυρίζει ντοκιμαντέρ στην Ουκρανία για τη ρωσική εισβολή.

Με ανάρτηση στο Facebook την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, το Γραφείο του Ουκρανού προέδρου δήλωσε ότι ο Πεν παρακολούθησε στο Κίεβο την ενημέρωση των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεσουκ και μίλησε με δημοσιογράφους και στρατιωτικό προσωπικό για τη ρωσική εισβολή.

«Ο Σον Πεν επιδεικνύει το θάρρος που λείπει από πολλούς άλλους, ιδιαίτερα πολιτικούς της Δύσης», έγραψε το γραφείο του προέδρου στο Facebook. «Ο σκηνοθέτης ήρθε ειδικά στο Κίεβο προκειμένου να καταγράψει τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας».

Ο Σον Πεν είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία στα τέλη Νοεμβρίου για την προετοιμασία του ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι παραγωγή του VICE Studios. Οι φωτογραφίες εκείνη την εποχή τον έδειχναν να επισκέπτεται την πρώτη γραμμή του ουκρανικού στρατού στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός συμμετέχει εδώ και χρόνια σε διεθνείς ανθρωπιστικές και αντιπολεμικές πρωτοβουλίες. Το ντοκιμαντέρ Discovery Plus «Citizen Penn» (2020) κατέγραψε τις προσπάθειες του Πεν για τη δημιουργία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης CORE (Community Organized Relief Effort), μετά τους σεισμούς στην Αϊτή του 2010.

Δημοφιλή