Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι επιχειρήσεις και τα εδάφη που ελέγχει ο ρωσικός στρατός (χάρτης)

Πρόοδος στο νότιο μέτωπο ενώ το τεράστιο κονβοί του ρωσικού στρατού προσεγγίζει τα βόρεια του Κιέβου.
BBC
BBC
BBC

Η Ρωσία συνεχίζει την στρατιωτική επιχείρηση εισβολής στην Ουκρανία εστιάζοντας, όπως από την αρχή, σε τρία μέτωπα και εντείνοντας τους βομβαρδισμούς σε πόλεις κλειδιά.

Η πρόοδος των ρωσικών στρατευμάτων φαίνεται στο γράφημα του ΒΒC.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις:

-Στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν ριχτεί από το πρωί στη μάχη για να βοηθήσουν τις χερσαίες δυνάμεις στην επιχείρηση κατάληψης της πόλης. Υπάρχουν αναφορές για επίθεση με ρουκέτα που έπληξε το κτίριο του περιφερειακού αστυνομικού τμήματος και κτίριο του Πανεπιστημίου Karazin. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς το τελευταίο 24ωρο , σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Το Χάρκοβο είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ουκρανίας. Απέχει μόλις 30 μίλια από τα σύνορα και σε μεγάλο βαθμό μιλάει ρωσικά

-Στο νότο: Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις φαίνεται να επιχειρούν καταγράφοντας σημαντική πρόοδο. Μάλιστα το ρωσικό Υπ.Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του έχουν καταλάβει την πόλη Χερσώνα. Ο δήμαρχος της πόλης, λίγο νωρίτερα, επέμενε πως η πόλη βρίσκεται ακόμη υπό ουκρανικό έλεγχο αν και πλήρως περικυκλωμένη από ρωσικά στρατεύματα

Ο δήμαρχος του στρατηγικού λιμανιού της Μαριούπολης αναφέρει πως είναι υπό συνεχής βομβαρδισμούς.

-Στο Κίεβο: Το τεράστιο κονβόι τεθωρακισμένων και λοιπόν οχημάτων του ρωσικού στρατού είναι σε απόσταση περίπου 24χλμ από την πρωτεύουσα. Ρωσικοί πύραυλοι στόχευσαν χθες τον Πύργο της Τηλεόρασης στην πόλη σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους πέντε ενώ οι μεταδόσεις ΜΜΕ διακόπηκαν για αρκετές ώρες.

-Νντομπας: Συνεχίζονται οι μάχες για την κατάληψη εδαφών που πριν το 2014 ανήκαν στις αυτοανακηρυχθείσες ως ”ανεξάρτητες λαϊκές Δημοκρατίες” του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ που αναγνώρισε η Ρωσία.

Δημοφιλή