Σοβαρός τραυματισμός γυναίκας αστυνομικού σε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών

Για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών στα νότια προάστια της Αθήνας.
Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκονται έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε οικήματα στα νότια προάστια της Αθήνας για την εξάρθρωση κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας. Οι αστυνομικοί αναζητούν ναρκεμπόρους που έχουν ταυτοποιηθεί και διαφεύγουν της σύλληψης. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να είναι οπλισμένοι.

Χθες το βράδυ σε μία συμβατική μοτοσικλέτα της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής επέβαιναν ένας αστυνομικός με πολιτικά, ο οποίος ήταν οδηγός, και μία γυναίκα αστυνομικός που ήταν συνεπιβάτης, όταν και ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες της Δίωξης για την αστυνομική επιχείρηση.

Το ζευγάρι αστυνομικών παρακολουθούσε έμπορο ναρκωτικών, πρωταγωνιστή του κυκλώματος. Οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με την επιχείρηση και ο οποίος βρισκόταν πίσω από τη μοτοσικλέτα των «κρυφών» αστυνομικών, παρέσυρε –κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- την υπηρεσιακή μηχανή. Οι αστυνομικοί έπεσαν κάτω στο οδόστρωμα. Η γυναίκα αστυνομικός χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και νοσηλεύεται εδώ και ώρες στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πιο ελαφρά τραυματίστηκε ο αστυνομικός-οδηγός της μηχανής.

Η γυναίκα οδηγός του αυτοκινήτου που χτύπησε τη μηχανή της ΕΛ.ΑΣ. εξετάστηκε από τους αστυνομικούς και προέκυψε ότι δεν είχε σχέση με την υπόθεση.

Σήμερα Πέμπτη συνεχίστηκε η αστυνομική επιχείρηση για το «ξήλωμα» των ναρκεμπόρων των νοτίων προαστίων. Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει μέχρι στιγμής έξι άτομα, αλβανικής καταγωγής. Έχουν πραγματοποιήσει έφοδο στην «καβάτζα» της οργάνωσης στη Βούλα, ενώ σε έρευνα που έγινε σε αυτοκίνητο των εμπόρων βρέθηκε ένα κιλό κοκαΐνης. Επίσης κατασχέθηκαν δεκάδες δενδρύλλια κάνναβης. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνοπλοι άντρες των ΕΚΑΜ, ενώ διαφεύγουν της σύλληψης ορισμένα μέλη της οργάνωσης που έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης στα νότια προάστια.