Σπύρος Πνευματικός: Εξελέγη αλλά παραδίδει τη βουλευτική έδρα μετά τα περί «διαλογής καρκινοπαθών»

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκλεγμένος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
Eurokinissi

Ο Σπύρος Πνευματικός ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι παραδίδει τη βουλευτική έδρα του στην Εύβοια μετά την εκλογή του μέσα από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Το είχε προαναγγείλει, άλλωστε, μετά τον σάλο που είχε πυροδοτήσει η δήλωσή του περί «διαλογής καρκινοπαθών», η οποία μάλιστα είχε προκαλέσει την παρέμβαση Μητσοτάκη.

Ο ίδιος αναφέρει στην ανάρτησή του: «Είμαι ειλικρινώς υπόχρεος και ευγνώμων για την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών της Εύβοιας. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση και η άνοδος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών της σπουδαίας αυτής περιφέρειας στην δεύτερη κάλπη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνουν τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, στον οποίο συμμετείχα τα προηγούμενα χρόνια.
Παρά ταύτα, μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συναθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή. Λυπάμαι βαθύτατα για την απογοήτευση που μπορεί να νοιώσουν όσες και όσοι με στήριξαν με την επιλογή τους, αλλά θα ακολουθήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η βουλευτική έδρα να μείνει στη Νέα Δημοκρατία».

Δημοφιλή