Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός, το ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ
Εκτός της προεκλογικής μάχης ο Σπύρος Πνευματικός
Εκτός της προεκλογικής μάχης ο Σπύρος Πνευματικός
Eurokinissi

Σχεδόν 24 ώρες μετά τη δήλωση του Σπύρου Πνευματικού στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΊ για το πως προτείνει να αντιμετωπίζονται οι καρκινοπαθείς τελικού σταδίου ώστε να μην επιβαρύνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Εύβοια, περιοχή που πολιτεύεται ο κ. Πνευματικός, ότι επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος ο κ. Πνευματικός τον ενημέρωσε ότι αποσύρεται από την προεκλογική μάχη και ότι σε περίπτωση .

Είναι γεγονός ότι η δήλωση του Σπύρου Πνευματικού για τη «μη περίθαλψη όσων πάσχουν από ασθένειες προχωρημένου σταδίου», ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά τα νοσοκομεία, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και εντός της Νέας Δημοκρατίας, όπως φάνηκε και από τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγο.

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικά όταν μιλάμε για ένα δύσκολο θέμα όπως είναι ο καρκίνος. Σήμερα στη χώρα μας προσφέρουμε καλύτερες επιλογές και ακριβές θεραπείες από χώρες που έχουν πιο ισχυρή οικονομία από την πατρίδα μας και δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανέναν ούτε δεχόμαστε αυτή η παράταξη να ταυτίζεται με πρακτικές που συνδέουν τη συνταγογράφηση μιας θεραπείας με το κόστος της», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Σπύρος Πνευματικός, με δήλωσή του στο Facebook αναφέρει: «Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».

(με πληροφορίες από την ΕΡΤ)

Δημοφιλή