Στεγαστικό επίδομα και στους σπουδαστές των ΙΕΚ Τουρισμού

Θα δικαιούνται και οι σπουδαστές των ΙΕΚ, πέραν των σπουδαστών Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.
Eurokinissi

Ισότιμη μεταχείριση θα απολαμβάνουν οι σπουδαστές των τουριστικών σχολών, καθώς με νέα ΚΥΑ που υπογράφηκε, χορηγείται για πρώτη φορά στεγαστικό επίδομα και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς μέχρι τώρα το προνόμιο το είχαν οι σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Αυγούστου 2022.

Από Αστυπάλαια, Καστελόριζο και Μήλο ξεκίνησε η πρώτη συνέργεια για αεροπορικές επισκέψεις (island hopping)

Η ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού, ξεκίνησε πιλοτικά από τρία περιφερειακά αεροδρόμια, της Αστυπάλαιας, του Καστελόριζου και της Μήλου, καθώς τα αεροσκάφη θα μπορούν να προσγειώνονται εκτός των ωρών λειτουργίας των αεροδρομίων, για εμπορικές πτήσεις.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ανέλαβαν από το 2021, τα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Τουρισμού, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και οι δήμοι Αστυπάλαιας, Καστελόριζου και Μήλου, με τη συνεργασία της Aircraft Owners & Pilots Association - A.O.P.A. Hellas και της Hellenic Pilots Association.

Στρατηγικό πλεονέκτημα της συνεργασίας αυτής αποτελεί η διεύρυνση της σύνδεσης των τριών αυτών νησιών με προορισμούς και μέσα που δεν μπορούσαν να υποστηριχθούν -μέχρι σήμερα- από τις εμπορικές πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, λόγων των συγκεκριμένων προδιαγραφών των αεροδρομίων τους.

«Ενισχύουμε σταθερά και με σχέδιο τις ειδικές μορφές τουρισμού, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες συνέργειες και υλοποιώντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου νησιά μας να καταστούν πόλος έλξης και για εισερχόμενο αεροπορικό τουρισμό -με δυνατότητες αεροπορικών επισκέψεων (island hopping)- δώδεκα μήνες τον χρόνο», ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ενώ ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, σημείωσε ότι «Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη δράση, μπορούμε, μέσω των ιδιωτικών πτήσεων, όχι μόνο να αυξήσουμε τον αριθμό των επισκεπτών στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα νέο πεδίο για την τουριστική αγορά, με προστιθέμενο οικονομικό αποτύπωμα για τη χώρα».

Δημοφιλή