Στεγαστικό φοιτητικό επίδομα: Ορίζεται στα 1500 ευρώ - «Μπόνους» για συγκατοίκηση

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία. Αναλυτικές πληροφορίες.
ridvan_celik via Getty Images

Στα 1.500 ευρώ ορίζεται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Αφορά τροπολογία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

Αφορά όλους τους φοιτητές των δημόσιων ΑΕΙ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Μπόνους» για Συγκατοίκηση: 2.000 ευρώ σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και 2.500 ευρώ στις υπόλοιπες πόλεις

Το ποσό του επιδόματος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα φτάνει τις 2000 ευρώ εάν ο δικαιούχος φοιτητής συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία.

Για ΑΕΙ εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης το επίδομα των 1500 ευρώ αυξάνεται στα 2.000 ευρώ και στην περίπτωση της συγκατοίκησης του δικαιούχου φοιτητή φτάνει στις 2.500 ευρώ.

φωτογραφία αρχείου
φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Αναλυτικά η τροπολογία

1. Στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των Σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια πεντακόσια (1.500,00 €) ευρώ.

Σε περίπτωση δικαιούχου που συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες (2.000,00 €) ευρώ. Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι Φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου.

Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το επίδομα του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων (2.000,00 €) ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που Φοιτούν σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500,00 €) ευρώ.

πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή