Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Γαρυφαλιάς - Ζητά ψυχιατρική αξιολόγηση

"Τα ίδια έκανε ο δολοφόνος της Τοπαλούδη και...". Η προειδοποίηση Κούγια σε δράση και συνήγορο.
|
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Ενώπιον του ανακριτή Νάξου για να απολογηθεί βρίσκεται ο η 30χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε την 26χρονη σύντροφό του, Γαριφαλιά Ψαράκου, την περασμένη Παρασκευή στη Φολέγανδρο.

Ο 30χρονος, ο οποίος χθες το βράδυ μεταφέρθηκε εκτάκτως στο κέντρο υγείας Νάξου, έλαβε εξιτήριο νωρίς το πρωί, ενώ οι γιατροί φαίνεται να έδωσαν «πράσινο φως» για να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεράσπισής του, ο κατηγορούμενος θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό υπόμνημα με τις θέσεις του ενώ θα αιτηθεί να εξεταστεί από ειδικό επικαλούμενος προϋπάρχουσα ψυχική νόσο.

Φέρεται, επίσης, έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή που αναζητά κάθε λεπτομέρεια για όσα έγιναν στη βραχώδη περιοχή της Φολεγάνδρου, για τη σχέση του ζευγαριού αλλά και για τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορούμενου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του ανακριτή, ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και κατόπιν οι δύο λειτουργοί θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση που θα έχει ο κατηγορούμενος.

Κούγιας: Κωμικοί ισχυρισμοί. Τους είδαμε και στη δολοφονία Τοπαλούδη

Οι αναφορές περί ψυχικής νόσου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του συνηγόρου της οικογένειας του θύματος, Αλέξη Κούγια.

Σε σχετική γραπτή δήλωση του αναφέρει: ”Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο
δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι
ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της
ψευδούς βεβαιώσεως”.