Τα McDonald's ξανανοίγουν καταστήματά τους στην Ουκρανία

Η McDonald's ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αρχίσει σταδιακά να ανοίγει ξανά ορισμένα εστιατόρια στην πρωτεύουσα, Κίεβο, και τη δυτική Ουκρανία.
Ανθρωποι περνούν δίπλα από το λογότυπο McDonald's σε ένα εστιατόριο στο Κίεβο.
Ανθρωποι περνούν δίπλα από το λογότυπο McDonald's σε ένα εστιατόριο στο Κίεβο.
SOPA Images via Getty Images

Η εταιρεία McDonald’s Corp ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τα εστιατόριά της στην Ουκρανία μέσα στους επόμενους μήνες, σε μια πρώιμη ένδειξη επιστροφής των δυτικών επιχειρήσεων στη χώρα, παρότι ο πόλεμος με τη Ρωσία συνεχίζεται.

Η εταιρεία έκλεισε όλα τα εστιατόρια της στην Ουκρανία και τη Ρωσία τον Μάρτιο, μετά την εισβολή της Μόσχας, πουλώντας τον Μάιο παράλληλα τα περισσότερα από τα εστιατόρια της στη Ρωσία σε έναν από τους τοπικούς κατόχους αδειών της, αλλά συνέχισε να καταβάλει μισθούς περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους της στη χώρα.

Η McDonald’s ανέφερε ότι θα ανοίξει ξανά σταδιακά ορισμένα εστιατόρια ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, Κίεβο, και τη δυτική Ουκρανία, όπου κι άλλες εταιρείες δραστηριοποιούνται μακριά από τις μάχες. Δυτικές επιχειρήσεις όπως η Nike, η KFC και η ισπανική εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων Mango είναι ανοιχτές στο Κίεβο.

«Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις και συζητήσεις με Ουκρανούς αξιωματούχους, προμηθευτές και ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, και λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα των υπαλλήλων μας να επιστρέψουν στην εργασία τους, αποφασίσαμε να θεσπίσουμε ένα σταδιακό σχέδιο για να ανοίξουμε ξανά ορισμένα εστιατόρια στο Κίεβο και τη δυτική Ουκρανία», δήλωσε ο Πολ Πομρόι, επικεφαλής επιχειρήσεων της διεθνούς αγοράς της McDonald’s, σε μήνυμα προς τους εργαζόμενους.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι συνεργάζεται με προμηθευτές για να μεταφέρει προϊόντα στα εστιατόρια και να επαναφέρει τους υπαλλήλους στα καταστήματά της στην Ουκρανία με ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Τα McDonald’s είχαν 109 εστιατόρια στην Ουκρανία, αλλά η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσα σχεδιάζει να ανοίξουν ξανά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Associated Press