Τα μυθικά κοστούμια μπαλέτου του οίκου Chanel για την όπερα των Παρισίων

Συνέχισε την παράδοση της Κοκό Σανέλ που διατηρούσε στενούς δεσμούς με τα επιδραστικά Ρωσικά Μπαλέτα.
Instagram / Chanel Official
Instagram / Chanel Official

Ο χορός είναι στην καρδιά της κληρονομιάς του οίκου Chanel. Η Κοκό Σανέλ είχε φιλικούς δεσμούς με τον Σεργκέι Ντιάγκιλεφ, ιδρυτή των Ρωσικών Μπαλέτων, ένας από τους πιο επιδραστικούς θεσμούς στην ιστορία του κλασσικού μπαλέτου του 20ου αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ρωσικά μπαλέτα έδρασαν από το 1909 ως το 1929 με έδρα το Παρίσι - και ποτέ δεν έκαναν παράσταση στην Ρωσία όπου η Επανάσταση άλλαξε εκ βάθρων την δομή της κοινωνίας. Η Κοκό Σανέλ έθεσε το όραμά της στην υπηρεσία του θεσμού δημιουργώντας πολλά κοστούμια για τα Ρωσικά Μπαλέτα με κορυφαίες τις δημιουργίες που έκανε για το «Le Train Bleu» το 1924.

Αυτά διαβάζουμε - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση του ιστορικού γαλλικού οίκου στα social media μαθαίνοντας ότι, συνεχίζοντας την κληρονομιά αυτή, ο οίκος είναι (από το 2018) πάτρωνας του εναρκτήριου γκαλά κάθε νέας χορευτικής σαιζόν της Οπερας των Παρισίων. Επιβεβαιώνοντάς την υποστήριξή του στον θεσμό, ανέλαβε χρέη πάτρωνα του Μπαλέτου της Οπερας των Παρισίων. Κι όπως αναφέρεται, «αυτή η συνεργασία μεταξύ δύο Οίκων ενωμένων με τις ίδιες αξίες αριστείας και δημιουργίας στοχεύει στη στήριξη όλων των καλλιτεχνικών έργων της Όπερας».

Ο θίασος του Μπαλέτου της Οπερας των Παρισίων, λοιπόν, ανέβηκε ξανά στη σκηνή για το παραδοσιακό γκαλά, δίνοντας ένα υπέροχο σόου και φορώντας μάσκες. Ανάμεσα στις χορογραφίες που παρουσίασαν οι 250 χορευτές ήταν το περίφημο pas de deux «Grand Pas Classique», χορογραφημένο από τον Βίκτορ Γκρόβσκι.

Τα κοστούμια των δυο σολίστ, Βαλεντίν Κολασάντε και Ούγκο Μάρχαντ υπέγραψε ο οίκος Chanel υπό την επίβλεψη της Βιρτζίν Βιάρντ στα ατελιέ του House of Lesage. Δεσπόζει το σαγηνευτικό μαύρο και τα, κεντημένα στο χέρι, μοτίβα. Πραγματικά απολαυστικό!