ΔΙΕΘΝΕΣ
03/06/2020 19:50 EEST

Τα συγκινητικά λόγια της κόρης του Φλόιντ: «Ο μπαμπάς μου άλλαξε τον κόσμο»

«Πολύ σωστά Τζίτζι, ο μπαμπάς άλλαξε τον κόσμο».

Huffpost GR

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάσει ένα παιδί τόσο άδικα, τόσο βάναυσα τον πατέρα του. Μια στιγμή που δεν θα μείνει ανεξίτηλη μόνο στη μνήμη της, αλλά και στο διαδίκτυο, καθώς το βίντεο της δολοφονίας του ήταν αρκετό για να αναζωπυρώσει το κίνημα #BlackLivesMatter για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ. 

Ο Στίβεν Τζάκσον, πρώην παίκτης του ΝΒΑ και φίλος του 46χρονου Φλόιντ, που δολοφονήθηκε από λευκούς αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στη Μινεσότα, κρατά στους ώμους του τη μικρή Τζιάνα και εκείνη φωνάζει χαμογελώντας ότι ο μπαμπάς της άλλαξε τον κόσμο. 

Πολύ σωστά Τζιτζι, ο μπαμπάς άλλαξε τον κόσμο 😢😢😢😢😢 Τζορτζ Φλόιντ, το όνομα της αλλαγής #justiceforgeorgefloyd #ivehadenough Αγάπη σε όλους που έχουν αγάπη για όλους» έγραψε ο Τζάκσον, ανεβάζοντας το βίντεο με την μικρή Τζιάνα, στο Instagram.  

«Μην ανησυχείς δίδυμε (αδερφέ) στην ψυχή μου, έχω εγώ την Τζίτζι. Να το ξέρεις αυτό.» σχολίασε σε άλλη ανάρτησή του, ο πρώην παίκτης του NBA, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες με τη μικρή Τζίτζι στους ώμους του. 

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 9.300 συλλήψεις έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.  

Οι διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη συνελήφθησαν καθώς παραβίασαν τα έκτακτα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που επιβλήθηκαν με εντολή του Δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο.  

Σύμφωνα με το Associated Press έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 9.300 συλλήψεις διαδηλωτών από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών και δημοσιογράφων.