ΔΙΕΘΝΕΣ
03/06/2020 21:49 EEST

Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν

Πρόκειται για εναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο.

ASSOCIATED PRESS

Η Μαντλίν ΜακΚάν από το Λέστερ, γεννημένη στις 12 Μαΐου του 2003 βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς της, Κέιτ και Γκέρι ΜακΚαν, τα μικρότερα κατά ένα χρόνο δίδυμα αδέρφια της και μια παρέα οικογενειακών φίλων στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας στις 3 Μαΐου του 2007. Αυτή είναι και η τελευταία μέρα που την είδαν ζωντανή. Αν και κάθε ώρα εκείνης της νύχτας, οι γονείς έλεγχαν τα παιδιά τους για να δουν αν είναι καλά, στις 22:00 η μητέρα Κέιτ ανακάλυψε ότι η μικρή Μαντλίν λείπει. Είναι η στιγμή που ξεκινά η υπόθεση που θα κρατήσει 13 συναπτά έτη.

Τώρα, 13 χρόνια μετά, ταυτοποιήθηκε από την βρετανική αστυνομία ένας ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν. 

Πρόκειται για εναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο, κρατούμενο στις φυλακές, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την μικρή.

Η Σκότλαντ Γιαρντ απευθύνει έκκληση για πληροφορίες τόσο για το φορτηγάκι όσο και για το δεύτερο όχημα του υπόποτου, μία Τζάγκουαρ.  Δράση αναλαμβάνουν και οι γερμανικές αρχές, καθώς στο παρελθόν βρισκόταν υπό κράτηση. 

Ο 43χρονος σήμερα Γερμανός μεταβίβασε το όχημα σε κάποιον άλλον, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν. 

Η αστυνομία είπε ότι ο ύποπτος ήταν ένα από τα 600 άτομα που οι ντετέκτιβ της έρευνας, γνωστό ως Επιχείρηση Grange, εξέτασαν αρχικά, αν και δεν ήταν ύποπτος. Μετά από ένσταση του 2017, δόθηκαν «σημαντικές» νέες πληροφορίες για αυτόν.

 

Πηγή: BBC