Τέμπη: «Στη Λάρισα δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, μόνο τοπικός πίνακας ελέγχου»

Τι κατέθεσαν στον ανακριτή ο πρόεδρος του σωματείου μηχανοδηγών ΟΣΕ και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της Hellenic Train.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Τρία πρόσωπα πέρασαν σήμερα την πόρτα του εφέτη ανακριτή Λάρισας, προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου μηχανοδηγών ΟΣΕ, Κώστα Δεληγούνια, τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της Hellenic Train, Νίκο Λάζου και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Γιάννη Ντίτσα.

Ο Πρόεδρος των Μηχανοδηγών ΟΣΕ κατέθεσε όλα τα έγγραφα και τα εξώδικα που είχανε σταλεί το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την επικινδυνότητα των διαδρομών στον σιδηρόδρομο με τα οποία επί της ουσίας εντοπιζόταν ζητήματα ασφαλείας των επιβατών αλλά και των εργαζομένων στον ΟΣΕ και στην Hellenic Train.

Για το θέμα της τηλεδιοίκησης είπε, ότι δεν υπάρχει στη Λάρισα, υπάρχει μόνο ο τοπικός πίνακας χειρισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, ο οποίος υποστήριξέ οτι, από το 2000 και μετά θα έπρεπε να έχουν γίνει πάρα πολλά έργα που να συντείνουν όλα στην ασφάλεια του σιδηροδρόμου, τα οποία όμως δεν έγιναν, ενώ και ο ίδιος κατέθεσε ότι στο Σταθμό της Λάρισας δεν υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης.

Στόχος του ανακριτή, ο οποίος συνεχίζει την διαδικασία της έρευνας, είναι να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση να κατανοηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες.

Εντός της ημέρας αναμένονται δικηγόροι των θυμάτων προς παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας.

Ο εφέτης ανακριτής θα συνεχίσει τις κλήσεις μαρτύρων προς κατάθεση και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι απολογίες των δύο σταθμαρχών σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διώξεις για διατάραξη στην ασφάλεια συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα