ΔΙΕΘΝΕΣ
10/09/2019 19:24 EEST | Updated 11/09/2019 11:49 EEST

Την παραίτηση Μπόλτον ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ακόμα ένας στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου που απομακρύνεται.

Getty Images

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την παραίτηση του Τζον Μπόλτον από τη θέση του συμβούλου του σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, «διαφωνούσε έντονα» με πολλές από τις εισηγήσεις του, ενώ διευκρίνισε πως ο Μπόλτον υπέβαλε την παραίτησή του το πρωί της Τρίτης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι το όνομα του νέου συμβούλου για τα θέματα εθνικής ασφάλειας θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, αναφέρθηκε στις πολλές διαφωνίες που είχε με τον Τζον Μπόλτον, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας που απολύθηκε νωρίτερα σήμερα από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες ο κ. Μπόλτον και εγώ διαφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ’αυτό», δήλωσε ο Πομπέο σε μια συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, που παραχώρησε μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στιβεν Μνιούτσιν.

Λίγο πριν από από την ανακοίνωση του Τραμπ για την αποπομπή του Μπόλτον, η αμερικανική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι ο πρώην σύμβουλος θα συμμετείχε μαζί με τον Πομπέο και τον Μνιούτσιν σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου.

«Εργαζόμαστε πολύ στενά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ» πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στιβεν Μνιούτσιν επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ δεν σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική του έναντι του Ιράν και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την «εκστρατεία μέγιστης πίεσης».

Η απόλυση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον είναι «εσωτερική υπόθεση» των Ηνωμένων Πολιτειών και η Μόσχα δεν παρεμβαίνει σε τέτοια ζητήματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Sponsored Post