Τεράστιος κροκόδειλος τα έβαλε με τέσσερα λιοντάρια και βγήκε νικητής

Ο κροκόδειλος κατάφερε να ξεφύγει. Κολύμπησε μακριά και τα λιοντάρια απομακρύνθηκαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
Beata Whitehead via Getty Images

Τα λιοντάρια είναι γνωστά για την άγρια φύση τους, όμως μια μάχη με έναν κροκόδειλο δεν είναι και η πιο εύκολη.

Ένας ανεπτυγμένος κροκόδειλος μπορεί να φτάσει τα επτά μέτρα μήκος και βάρος έναν τόνο. Σε αντίθεση με ένα ανεπτυγμένο λιοντάρι που ζυγίζει 270 κιλά.

Όπως είναι φυσικό, τα λιοντάρια και οι κροκόδειλοι είναι απίστευτοι κυνηγοί και πολλοί γνωστοί για τις σπουδαίες τακτικές τους όταν πλησιάζουν το θήραμα τους. Οι κροκόδειλοι έχουν τεράστια μυική δύναμη και είναι ικανοί να τραυματίσουν σοβαρά ένα λιοντάρι. Το αρσενικό λιοντάρι στο παρακάτω βίντεο είχε την υποστήριξη τριών ακόμα μικρότερων λιονταριών, καθώς γνώριζαν ότι θα τα έβρισκαν σκούρα απέναντι στον κροκόδειλο.

Το βίντεο, που ανέβηκε στο κανάλι του Youtube Latest Sightings, τραβήχτηκε από έναν μαθητή 15 ετών που βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του στην περιοχή του Εντεμπέμι Γκέιμ Ρεσέρβ στο Γουότερμπεργκ της Νότιας Αφρικής.

«Είδαμε ένα αρσενικό λιοντάρι να περπατά στο χωματόδρομο κατά μήκος ενός φράγματος. Ένα αρσενικό λιοντάρι συνάντησε μερικά μικρότερα και συνέχισαν μαζί την πορεία τους. Πλησίασαν στο σημείο που βρισκόταν ο κροκόδειλος. Ξαφνικά το αρσενικό λιοντάρι επιτέθηκε στον κροκόδειλο», διηγήθηκε ο Κόνορ Ντάβες που μοιράστηκε αυτή τη συναρπαστική ιστορία με το Latest Sightings.

«Σοκαρίστηκα που το λιοντάρι επιτέθηκε στον κροκόδειλο. Δεν ανησύχησα γι αυτόν μέχρι που το λιοντάρι άρπαξε το πίσω πόδι του και το τράβηξε μακριά από το νερό. Τότε στη μάχη μπήκαν και τα υπόλοιπα λιοντάρια και όλα μαζί επιτέθηκαν στον κροκόδειλο.

Τελικά, ο κροκόδειλος κατάφερε να ξεφύγει και ένιωσα ανακούφιση που δεν τον σκότωσαν. Ο κροκόδειλος κολύμπησε μακριά και τα λιοντάρια απομακρύνθηκαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ακόμη και η δασοφύλακάς μας είπε ότι δεν είχε δει ή ακούσει ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

Δημοφιλή