ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2019 08:41 EEST

Τέξας: Εκτέλεση άνδρα που δολοφόνησε φοιτήτριά του το 1998 – Ισχυριζόταν ότι δεν το έκανε ποτέ

«Κύριε συγχώρεσέ τους, δεν ξέρουν τι κάνουν», είπε πριν πεθάνει.

Associated Press

Για δυο δεκαετίες ο Λάρι Σουεάρινγκεν παρακαλούσε να τον πιστέψουν ότι δεν σκότωσε τη 19χρονη φοιτήτριά του Μελίσα Τρότερ. Οι αρχές αποφάσισαν να καταδικάσουν τον επιβλέποντα καθηγητή της, που έχει κριθεί ένοχος από το 2000, με την εσχάτη των ποινών, τη θανατική. Είναι ο τέταρτος άνθρωπος στο Τέξας που θα εκτελεστεί φέτος και ο δωδέκατος στις ΗΠΑ.

Λίγο πριν πεθάνει, ανέφερε ότι οι αρχές αγνόησαν στοιχεία που θα τον αθώωναν.  Τα τελευταία του λόγια ήταν: ”Κύριε συγχώρεσέ τους, δεν ξέρουν τι κάνουν.” Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι υπήρχαν δεκάδες αποδεικτικά στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν.

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία από το 2002

 

Ο Σουεάρινγκεν κρίθηκε ένοχος το 2000 για την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία της Τρότερ, η οποία εξαφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 1998 και βρέθηκε νεκρή σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στον Εθνικό Δρυμό Sam Houston του Τέξας 25 ημέρες αργότερα. Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι δεν βρέθηκε DNA του πελάτη τους στη σορό της.

«Δεν ήμουν ποτέ περισσότερο σίγουρος για την ενοχή του όσο σήμερα», δήλωσε στην Washington Posη Κέλλυ Μπλάκμπερν, η βοηθός δικηγόρος της επαρχίας που χειρίστηκε την υπόθεση του Σουεάρινγκεν από το 2010.

«Σήμερα δεν εκτελέστηκε ένας αθώος άνθρωπος, αλλά ο άνδρας που απήγαγε, βίασε και στραγγάλισε τη Μελίσα Τρότερ», συμπλήρωσε.

 

Πηγές: BBC, Houstonchronicle