ΔΙΕΘΝΕΣ
06/09/2021 07:15 EEST

Τέξας: Σατανιστές βρήκαν έναν διαβολικά έξυπνο τρόπο για την αποφυγή του νόμου περί αμβλώσεων

«Δεν θα σιωπήσουμε απέναντι σε έναν άδικο νόμο», δήλωσε η οργάνωση που συνδέει την αναπαραγωγική με τη θρησκευτική ελευθερία.

JOSEPH PREZIOSO via Getty Images
Σατανιστικό σύμβολο

Ο Ναός των Σατανιστών έχει να προτείνει μια ενδιαφέρουσα στρατηγική για να ξεφύγουν οι γυναίκες από τους δρακόντειους περιορισμούς του νέου νόμου για τις αμβλώσεις στο Τέξας: τη λήψη ενός ναρκωτικού που προκαλεί την άμβλωση ως έκφραση της θρησκευτικής ελευθερίας και μέρος μια θρησκευτικής ιεροτελεστίας.

Ένας δικηγόρος του ναού που εδρεύει στη Μασαχουσέτη έστειλε επιστολή στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να ζητήσει να επιτραπεί στην σατανιστική οργάνωση η πρόσβαση χωρίς ιατρική συνταγή στα φάρμακα που προκαλούν άμβλωση, τα οποία είναι η μιφεπριστόνη και μισοπροστόλη, ως μέρος της «μυστηριακής» τελετουργίας της άμβλωσης. 

Για τον ναό, η σωματική αυτονομία και η επιστήμη είναι ιερά και το τελετουργικό της άμβλωσης είναι μια σημαντική έκφραση αυτών των πεποιθήσεων, εξήγησε ο συνιδρυτής του ναού Λούσιεν Γκρίβες.

«Η μάχη για τα δικαιώματα των αμβλώσεων είναι σε μεγάλο βαθμό μια μάχη ανταγωνιστικών θρησκευτικών απόψεων και η άποψή μας ότι το μη θεμιτό έμβρυο είναι μέρος του σώματος που κυοφορεί προστατεύεται από την Θρησκευτική Ελευθερία», πρόσθεσε σε δήλωσή του.

Ο ιστότοπος του ναού περιλαμβάνει ένα μήνυμα προς τους κάτοικους του Τέξας που αναζητούν έναν τρόπο να αποφύγουν τον νέο κρατικό νόμο που απαγορεύει την άμβλωση μετά από μόλις έξι εβδομάδες, πριν καν οι περισσότερες γυναίκες ανακαλύψουν ότι είναι έγκυες. Το Ανώτατο Δικαστήριο ψήφισε με 5 προς 4 την Τετάρτη να μην υιοθετήσουν αμέσως τον νόμο, ο οποίος σπιλώνει τα συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα που προστατεύονται εδώ και περίπου μισό αιώνα.

«Ο Σατανικός Ναός είναι έτοιμος να βοηθήσει κάθε μέλος που συμμερίζεται τις βαθιά θρησκευτικές πεποιθήσεις του σχετικά με το δικαίωμα στην αναπαραγωγική ελευθερία», σημείωσε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της.

«Κατά συνέπεια, ενθαρρύνουμε κάθε μέλος που διαμένει στο Τέξας και επιθυμεί να υποβληθεί στο τελετουργικό Σατανικής Άμβλωσης μέσα στις πρώτες 24 εβδομάδες της εγκυμοσύνης να επικοινωνήσει με τον Σατανικό Ναό, ώστε να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε να καταπολεμήσουν άμεσα αυτόν τον νόμο», πρόσθεσε.

Ο ναός κατέληξε προκλητικά: «Δεν θα μας παρασύρει στη σιωπή ένας άδικος νόμος ή μια τυραννική κρατική κυβέρνηση».

Η ομάδα θα έκανε ό, τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει ότι η χορήγηση του φαρμάκου είναι ασφαλής, διαβεβαίωσε ο δικηγόρος του ναού στον FDA, συμπεριλαμβανομένης μιας ιατρικής εξέτασης για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν «αντενδείξεις» στη λήψη του φαρμάκου.

Ο ναός - ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως «αθεϊστικός» και η αποστολή του να αντιμετωπίζει τις θρησκευτικές διακρίσεις για να «διασφαλίσει τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και να υπερασπιστεί τα συνταγματικά δικαιώματα των μελών του» - είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που εμφανίζονται να πολεμήσουν τον νέο νόμο για τις αμβλώσεις, τον πιο περιοριστικό στο έθνος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εφαρμογών γνωριμιών Match που εδρεύει στο Ντάλας δημιουργεί ένα ταμείο για τις εργαζόμενους του Τέξας που πρέπει να φύγουν από την πολιτεία για έκτρωση. Αλλά και η Bumble με έδρα το Όστιν χρηματοδοτεί έξι οργανισμούς που αγωνίζονται για δικαιώματα στην αναπαραγωγή.