Θανατηφόρα επίθεση μαύρης αρκούδας για πρώτη φορά στην ιστορία της Καλιφόρνια

Μια 71χρονη θύμα της πρώτης θανατηφόρας επίθεσης μαύρης αρκούδας στην Καλιφόρνια.
K. D. Kirchmeier via Getty Images

Μια γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της σε μια απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή ήταν το θύμα της πρώτης θανατηφόρας επίθεσης μαύρης αρκούδας στην Καλιφόρνια σύμφωνα με τις Αρχές.

Το πτώμα της Patrice Miller ανακαλύφθηκε από βοηθούς του σερίφη που διενεργούσαν έλεγχο ευημερίας επειδή είχε να την δουν για μέρες.
Αφού έφτασαν στο σπίτι της στη Σιέρα Νεβάδα, συνάντησαν μια σπασμένη πόρτα και περιττώματα αρκούδας στη βεράντα, αναφέρει το BBC.

«Φάνηκε ότι η αρκούδα βρισκόταν εκεί πιθανώς αρκετές ημέρες και έτρωγε τα υπολείμματα», δήλωσε ο σερίφης Mike Fisher στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η αυτοψία και η εξέταση DNA επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι η αρκούδα είχε σκοτώσει την 71χρονη.

«Το περιστατικό αυτό είναι η πρώτη γνωστή, τεκμηριωμένη θανατηφόρα επίθεση από μαύρη αρκούδα στην ιστορία της Καλιφόρνιας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι η Miller είχε πεθάνει πριν φτάσει η αρκούδα και το ζώο είχε παρασυρθεί στο κτήμα από τη μυρωδιά της.

Ανήσυχοι γείτονες είχαν αναφέρει ότι είχαν δει την αρκούδα να επιστρέφει επανειλημμένα στο σπίτι. Αργότερα παγιδεύτηκε και υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Ο Steve Gonzalez, εκπρόσωπος του Τμήματος Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας, δήλωσε: «Είναι μεγάλη υπόθεση. Αυτό δεν συμβαίνει στην Καλιφόρνια.

Κανονικά μια αρκούδα θα μείνει μακριά σου, μια αρκούδα που δεν έχει εξοικειωθεί με την ανθρώπινη συμπεριφορά».

Οι αρκούδες που εισβάλλουν σε σπίτια ή κάδους απορριμμάτων σε αναζήτηση τροφής έχουν γίνει πρόβλημα στην πολιτεία, ενώ κάποιες από αυτές κάνουν επιδρομές σε ψυγεία και βουτούν σε πισίνες και υδρομασάζ στην πίσω αυλή των σπιτιών.

Δημοφιλή