Θέατρο Λυκαβηττού: «Ραντεβού στις αρχές του Σεπτέμβρη για την πρώτη συναυλία»

Το ιστορικό θέατρο στον λόφο της Αθήνας, που έχει συνδεθεί με μεγάλες συναυλιακές νύχτες και συγκινήσεις, ανοίγει ξανά το καλοκαίρι μετά από 15 χρόνια σιωπής.
Θέατρο Λυκαβηττού
Θέατρο Λυκαβηττού
Eurokinissi

«Λίγο έμεινε ακόμη, για να μας ανοίξει την αγκαλιά του, μετά από 15 χρόνια «σιγής», το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού. Και πόσο χαρά έχουμε γι’ αυτό το έργο που αν και πολύ απαιτητικό, είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Ραντεβού στις αρχές του Σεπτέμβρη για την πρώτη συναυλία!».

Με αυτή τη λιτή ανάρτηση και με φωτογραφίες από το εργοτάξιο που έχει στηθεί στο Θέατρο του Λυκαβηττού, έναν χώρο που έχουμε συνδέσει με υπέροχες -ως επί το πλείστον- συναυλιακές νύχτες, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης επανήλθε στην είδηση της επαναλειτουργίας του ιστορικού θέατρου, μετά την πρώτη αναφορά για το θέμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

Όπως είπε στη HuffPost ο κ. Κώστας Μπιτζάνης, διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης, που αναλαμβάνει τη διαχείριση του Θεάτρου του Λυκαβηττού και «έχει συμβάλλει στη μελέτη με την τεχνογνωσία» της, «Οι εργασίες άρχισαν πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά είναι προγραμματισμένο να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Ο δήμαρχος είπε ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε με συναυλίες».

Όσον αφορά τις βασικές παρεμβάσεις, ο κ. Μπιτζάνης εξηγεί ότι «πρώτα πρώτα έχουν αλλάξει οι κερκίδες που ήταν προβληματικές -γι΄αυτό ήταν κλειστό δεκαπέντε χρόνια το θέατρο-, [σ.σ. η διάταξη παραμένει ίδια] όπως επίσης το κυλικείο, οι τουαλέτες, τα καμαρίνια, καθώς κι από όσο γνωρίζω, αναβαθμίζονται ηλεκτρολογικά όλες οι υποδομές του θεάτρου. Οι θέσεις για τους καθήμενους είναι γύρω στις 4.000, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τη θέση της σκηνής κλπ -η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει μέχρι τους 6.000 θεατές για μία συναυλία».

Πληροφορίες για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ δεν υπάρχουν προς το παρόν, ο κ. Μπιτζάνης απάντησε σε σχετική ερώτηση μας ότι «δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ακόμη, θα σχεδιάσουμε το φεστιβάλ, έχουμε καιρό».

Eurokinissi

Το υπαίθριο Θέατρο του Λυκαβηττού που φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου κατασκευάστηκε στη θέση ενός παλιού λατομείου το 1964-65, με την πρώτη παράσταση να δίνεται τον Ιούνιο του 1965, με την Άννα Συνοδινού στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Από το 2008 το θέατρο ουσιαστικά παραμένει κλειστό μετά από απόφαση του Δήμου Αθηναίων που αφορούσε λόγους ασφαλείας.

Δημοφιλή