Θέλουμε καλό WiFi στο σπίτι; Τέσσερα απλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε οπωσδήποτε

... και το πιθανότερο είναι να μην τα είχαμε σκεφτεί ποτέ.
Προτού καλέσουμε τον πάροχο μας για να παραπονεθούμε για τη σύνδεσή μας, έχει σημασία να εξετάσουμε 4 πράγματα, που ίσως εμποδίζουν το WiFi του σπιτιού να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας
courtneyk via Getty Images
Προτού καλέσουμε τον πάροχο μας για να παραπονεθούμε για τη σύνδεσή μας, έχει σημασία να εξετάσουμε 4 πράγματα, που ίσως εμποδίζουν το WiFi του σπιτιού να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας

Σύμφωνα με το Forbes, περίπου το ένα τέταρτο των εργαζομένων, δουλεύουμε τακτικά από το σπίτι. Για αυτό, χρειαζόμαστε σταθερά καλές ταχύτητες WiFi και αξιόπιστο δίκτυο.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο απλό. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε βρεθεί να μαλώνουμε άσκοπα με το ρούτερ μας τουλάχιστον μία φορά, ή δεν έχουμε χτυπήσει το γραφείο γεμάτοι οργή, εξαιτίας προβλημάτων με τη σύνδεση;

Αλήθεια, τι φταίει;

Προτού καλέσουμε τον πάροχο μας για να παραπονεθούμε, ο Tρέβορ Κουκ, ειδικός σε θέματα απορρήτου στην Earthweb, αποκαλύπτει τέσσερα πράγματα, που ίσως εμποδίζουν το WiFi μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας.

1. Ο φούρνος μικροκυμάτων, όσο τρελό κι αν ακούγεται

Οι φούρνοι μικροκυμάτων λειτουργούν στην ίδια συχνότητα (2,4 GHz) με πολλά δίκτυα WiFi. Για τον λόγο αυτό όταν χρησιμοποιούνται, μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές παρεμβολές, οδηγώντας σε μικρότερες ταχύτητες ή προσωρινές αποσυνδέσεις.

Ως εκ τούτου, ο Κουκ συνιστά να τοποθετούμε το ρούτερ μακριά από την κουζίνα και τον φούρνο μικροκυμάτων.

2. Οι συσκευές με Bluetooth

Οι συσκευές Bluetooth, όπως τα ασύρματα ακουστικά, τα ηχεία και τα πληκτρολόγια, λειτουργούν και αυτά στη συχνότητα των 2,4 GHz, προκαλώντας μικρο-διακοπές του σήματος WiFi.

Για να το αντιμετωπίσουμε, περιορίζουμε τη χρήση συσκευών Bluetooth κοντά στο ρούτερ μας ή μεταβαίνουμε στη ζώνη των 5 GHz για το δίκτυο WiFi, εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

3. Εάν το πλάτος των τοίχων μας είναι μεγάλο

Δυστυχώς, ακόμα και η ίδια η δομή του σπιτιού μας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση του WiFi. Οι τοίχοι με μεγάλο πλάτος, ειδικά αυτοί από σκυρόδεμα ή τούβλο, εμποδίζουν και αποδυναμώνουν το σήμα του WiFi.

Προκειμένου να το σώσουμε έστω και την τελευταία στιγμή, o Κουκ συνιστά τη χρήση επεκτάσεων WiFi.

4. Άλλες ηλεκτρονικές συσκευές

Συσκευές όπως οι οθόνες παρακολούθησης μωρών, επίσης μπορούν να επηρεάσουν τα σήματα WiFi δημιουργώντας παρεμβολές ραδιοσυχνοτήτων. Η επένδυση σε πιο σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές, που έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τις παρεμβολές στα σήματα WiFi, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της σύνδεσής μας.