Θεσσαλονίκη – Μπακού βάζει η Ellinair

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία, θα επιχειρεί το 2020 με 6 αεροσκάφη.
Eurokinissi

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη, διευρύνει το δίκτυο των προορισμών της, κυρίως από την Θεσσαλονίκη, που αποτελεί φύση και θέση έδρα της.

Πλέον, θα συνδέει τη «νύμφη του Θερμαϊκού» και με την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, έχοντας ήδη δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη προς την Μόσχα, το Κίεβο, την Αγία Πετρούπολη, το Μινεράλνιε Βόντι, το Κρασνοντάρ, το Ροστόφ, την Σαμάρα, την Λβιβ, την Βαρσοβία, το Κατοβίτσε, την Τιφλίδα, την Οδησσό, το Χάρκοβο και το Βόλγκογκραντ.

Επίσης, συνδέει το Ηράκλειο με τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Κίεβο, την Βαρσοβία, το Κατόβιτσε, το Βουκουρέστι, την Κλουζ Ναπόκα, την Οδησσό, το Χάρκοβο, τη Λβιβ και το Βελιγράδι.

Ακόμα, δρομολόγια υπάρχουν από την Κέρκυρα προς τη Μόσχα, το Κίεβο, τη Ζάκυνθο και την Αγία Πετρούπολη, από τον Άραξο και την Αθήνα προς τη Μόσχα, ενώ σε επίπεδο εσωτερικών πτήσεων, η αεροπορική εταιρεία συνδέει την Αθήνα και το Ηράκλειο με τη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, με την απόκτηση δύο ακόμα αεροσκαφών Airbus A320, η Ellinair θα επιχειρεί το 2020 με 6 σύγχρονα αεροσκάφη AB320 & AB319, υψηλής τεχνολογίας.

Οσον αφορά στα στοιχεία του 2019, η πληρότητα της Ellinair διαμορφώθηκε στο 83,4%, οι πτήσεις έφθασαν στις 6.555, οι προσφερόμενες θέσεις τις 1.024.208 και τους διακινηθέντες επιβάτες τις 854.585.

Για το 2020, η εταιρεία έχει ως στόχο πληρότητας το 87,2%.

Δημοφιλή