Θεσσαλονίκη: Στην Αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τον φάκελο με τη βόμβα στα δικαστήρια

Είχε ως παραλήπτρια την πρόεδρο Εφετών και περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό με ζελατοδυναμίτιδα, ο οποίος θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
MotionTeam

Πριν από 10 ημέρες φαίνεται ότι απεστάλη ο φάκελος με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εντοπίστηκε στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας (12/2) προκαλώντας συναγερμό στις αρχές.

Ο φάκελος έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της προέδρου Εφετών, η οποία ήταν η παραλήπτρια του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Υποτιθέμενος αποστολέας ήταν η «Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Μόλις σήμερα φάκελος έπεσε στα χέρια της και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ένα ημερολόγιο.

Το περιεχόμενό του, όμως, της κίνησε υποψίες και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντος της, η παραλήπτρια το παρέδωσε προς διερεύνηση. Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα.

Απενεργοποιήθηκε τελικά από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ. Πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον ο μηχανισμός εκρήγνυτο θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα. Τις ερευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αυτό που εξετάζουν, μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι οι αποφάσεις που εξέδωσε η συγκεκριμένη πρόεδρος Εφετών αλλά και οι κλήσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα και το αν είχε δεχθεί απειλές.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη. Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ. και παρέλαβε τον φάκελο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης»

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ)

Δημοφιλή